Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ιαπωνία: Έφτιαξαν αυτόματο πωλητή που λειτουργεί με το πόδι, λόγω Covid-19 [VIDEO]
[Lifo]: Ιαπωνία: Έφτιαξαν αυτόματο πωλητή που λειτουργεί με το πόδι, λόγω Covid-19 [VIDEO]

[Lifo]: Ιαπωνία: Έφτιαξαν αυτόματο πωλητή που λειτουργεί με το πόδι, λόγω Covid-19 [VIDEO]

Έναν αυτόματο πωλητή που λειτουργεί με το πόδι και διαθέτει ακτινοβολία UV δημιούργησαν Ιάπωνες

Τον «πρώτο αυτόματο πωλητή στον κόσμο» που ο καταναλωτής λειτουργεί με το πόδι κατασκεύασε εταιρεία στην Ιαπωνία , επανασχεδιάζοντας έτσι το μηχάνημα για να χρησιμοποιείται με ασφάλεια στην εποχή του κορωνοϊού .

Ενώ η πανδημία συνεχίζεται, πολλά μέτρα έχουν παρθεί ώστε να προστατευτούν οι πολίτες. Πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού οι χρήστες των αυτόματων πωλητών έπρεπε να πατούν κουμπιά για να πραγματοποιούν τις αγορές τους, ωστόσο η φυσική επαφή, αδιαμεσολάβητα, είναι σχεδόν απαγορευτική σε συνθήκες πανδημίας. Έτσι η ιαπωνική εταιρεία DyDo παρουσίασε μία νέα συσκευή.

Πρόκειται για τον «πρώτο αυτόματο πωλητή στον κόσμο» ο οποίος λειτουργεί «με το πόδι» και είναι πλήρως «hands-free». Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν πετάλια για να επιλέξουν το προϊόν που θέλουν, ενώ μπορούν να πληρώνουν μέσω των κινητών τους τηλεφώνου. Παράλληλα μπορούν να παραγγείλουν online και σκανάροντας τα τηλέφωνά τους να παίρνουν τα προϊόντα που επιθυμούν.

Το μηχάνημα διαθέτει επίσης έναν δίσκο ο οποίος ανοίγει όταν ένας πελάτης πατάει έναν μοχλό. Είναι εφοδιασμένο με υπεριώδη ακτινοβολία ώστε να εξασφαλίζει πως όλα τα προϊόντα θα έχουν απολυμανθεί όταν τα παραλαμβάνει ο καταναλωτής.

Προς το παρόν οι αυτόματοι πωλητές είναι σε στάδιο δοκιμής και διαθέτουν μόνο τρόφιμα. Εκατό από αυτούς αναμένεται να τοποθετηθούν στην χώρα. Η εταιρεία επιθυμεί να δημιουργήσει αντίστοιχους πωλητές για gadgets και ομπρέλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!