Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Guardian: Γιατί ο κορωνοϊός «χτύπησε» λιγότερο την αν. Ευρώπη – Το παράδειγμα της Ελλάδας
[Lifo]: Guardian: Γιατί ο κορωνοϊός «χτύπησε» λιγότερο την αν. Ευρώπη – Το παράδειγμα της Ελλάδας

[Lifo]: Guardian: Γιατί ο κορωνοϊός «χτύπησε» λιγότερο την αν. Ευρώπη – Το παράδειγμα της Ελλάδας

Το παράδειγμα της Ελλάδας στην κρίση του κορωνοϊόύ μπορεί να τη βοηθήσει να ανακτήσει το διεθνές κύρος της, αναφέρει άρθρο του Guardian

Ο χάρτης της κορωνοϊού στην Ευρώπης είναι σαφής: τα πλουσιότερα κράτη της Δυτικής Ευρώπης υπέφεραν περισσότερο από τον ιό από ό, τι οι χώρες στο ανατολικό μισό της ΕΕ, σχεδόν χωρίς εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Guardian, η σύγκριση στους αριθμούς του κορωνοϊού από διαφορετικές χώρες μπορεί να ενέχει πολλές δυσκολίες, καθώς αρκετοί είναι οι παράγοντες που μπορεί δυνητικά να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ωστόσο, η σύγκριση μεταξύ της Δυτικής Ευρώπης από τη μία και της Κεντρικής και Ανατολικής από την άλλη, δείχνει μια διαφορά στα ποσοστά των θανάτων και των κρουσμάτων του κορωνοϊου, που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.

Ακόμη και οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο έχουν μολύνσεις και ποσοστά θανάτου ανά εκατομμύριο κατοίκων, παρουσιάζουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά από τα κράτη της Δυτικής Ευρώπης.

Μερικά από αυτά τα στοιχεία δε, είναι πραγματικά αξιοσημείωτα, επισημαίνει ο Guardian παραθέτοντας τα εξής παραδείγματα: η Σλοβακία κατέγραψε μόλις 1.413 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 25 θανάτους.

Η γειτονική Αυστρία, που θεωρείται ευρέως ότι αντιμετώπισε με επιτυχία την πρόκληση του ιού, έχει ωστόσο περισσότερες από 10πλάσιες λοιμώξεις και 20 φορές περισσότερους θανάτους από τη Σλοβακία, με πληθυσμό μικρότερο από το διπλάσιο σε μέγεθος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!