Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: «Γκρεμίζεται» το πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού – Συμφωνία στον OPEC+ για μείωση της παραγωγής
[Lifo]: «Γκρεμίζεται» το πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού – Συμφωνία στον OPEC+ για μείωση της παραγωγής

[Lifo]: «Γκρεμίζεται» το πετρέλαιο λόγω κορωνοϊού – Συμφωνία στον OPEC+ για μείωση της παραγωγής

Οι χώρες συμφώνησαν να μειώσουν την ημερήσια παραγωγή σε επίπεδα ρεκόρ για να στηρίξουν την τιμή του πετρελαίου εν μέσω της κρίσης

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών, η Ρωσία και άλλες χώρες (OPEC+), συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ που φτάνουν το 10% της παγκόσμιας παραγωγής.

Οι χώρες συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 9,7 δισεκατομμύρια βαρέλια ημερησίως για το διάστημα Μαΐου-Ιουνίου, ώστε να στηρίξουν την τιμή του πετρελαίου εν μέσω της κρίσης που προκαλεί η πανδημία.

Η παγκόσμια ζήτηση εκτιμάται ότι έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο, αφού πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω κορωνοϊού.

Τα μέτρα για την επιβράδυνση της πανδημίας έχουν μειώσει τη ζήτηση των καυσίμων, με αποτέλεσμα να κατακρημνιστεί η τιμή του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τους υπουργούς Πετρελαίου του Κουβέιτ και του Ιράν η συμφωνία αυτή κατέστη δυνατή αφού επιτεύχθηκε ένας συμβιβασμός με το Μεξικό. Ο Μεξικανός υπουργός Ενέργειας Ρόσιο Νάλε, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τα μέλη του OPEC+ για τη στήριξή τους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απειλούσε τη Σαουδική Αραβία με δασμούς στο πετρέλαιο και άλλα μέτρα αν δεν διόρθωνε το πρόβλημα της υπερπροσφοράς, επειδή οι χαμηλές τιμές επιβαρύνουν σημαντικά την αμερικανική πετρελαιοβιομηχανία.

Η υπογραφή της συμφωνίας καθυστερούσε επειδή το Μεξικό δίσταζε να προχωρήσει στην περικοπή της παραγωγής που του ζητήθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!