Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Γραφείο Προϋπολογισμού: Ύφεση μεγαλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις – «Ακατανόητη άρνηση» ΕΦΚΑ να δώσει στοιχεία
[Lifo]: Γραφείο Προϋπολογισμού: Ύφεση μεγαλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις – «Ακατανόητη άρνηση» ΕΦΚΑ να δώσει στοιχεία

[Lifo]: Γραφείο Προϋπολογισμού: Ύφεση μεγαλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις – «Ακατανόητη άρνηση» ΕΦΚΑ να δώσει στοιχεία

Βαθύτερη των αρχικών εκτιμήσεων η ύφεση σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Ύφεση μεγαλύτερη από τις αρχικές προβλέψεις αναμένει για το 2020 το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή , καθώς η συρρίκνωση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο ήταν οριακά μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις προβλέψεις του Απριλίου.

Δεδομένης της αβεβαιότητας, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη παρεμβάσεων, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ύφεσης, αλλά και μια δραστήρια κοινωνική πολιτική, καθώς και πολιτικές για τη στήριξη της αγοράς εργασίας, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των μακροχρόνια ανέργων, επισήμανε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης , κατά την παρουσίαση της έκθεσης δευτέρου τριμήνου, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Δυσμενής η εικόνα και στα δημοσιονομικά, λόγω των μέτρων που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, η κατάσταση κρίνεται διαχειρίσιμη, αυτό όμως δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, η ύφεση-ρεκόρ 15,2% κατά το δεύτερο τρίμηνο ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για ύφεση 13,7%.

«Οι προβλέψεις ήταν αρκετά κοντά στην πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα είναι χειρότερη από τις προβλέψεις, γεγονός που αν συνδυασθεί με το πρώτο τρίμηνο, η καταρχήν ύφεση θα είναι μάλλον χειρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις», ανέφερε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει νεώτερη πρόβλεψη, αλλά πρόκειται για ένδειξη με τα δεδομένα έως σήμερα, και με βάση τις επιδόσεις του δευτέρου τριμήνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!