Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γκουτέρες προς κυβερνήσεις: Να θυμάστε τα άτομα με αναπηρία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού
[Lifo]: Γκουτέρες προς κυβερνήσεις: Να θυμάστε τα άτομα με αναπηρία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

[Lifo]: Γκουτέρες προς κυβερνήσεις: Να θυμάστε τα άτομα με αναπηρία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Τα άτομα με αναπηρία είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν πληγεί περισσότερο σε αυτή την κρίση, σύμφωνα με τον γ.γ. του ΟΗΕ

Έκκληση προς τις κυβερνήσεις απηύθυνε ο γ.γ του ΟΗΕ προκειμένου «να θέσουν τα άτομα με αναπηρία στο επίκεντρο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και των προσπαθειών ανάκαμψης, να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται μαζί τους»».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων τους και εγγύησης των ίσων δικαιωμάτων τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική φροντίδα και στις σωτήριες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα, ο γ.γ. του ΟΗΕ γενικός γραμματέας δήλωσε ότι όταν διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, επενδύουμε στο κοινό μας μέλλον.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στα άτομα με αναπηρία, επισημαίνει πως σήμερα η πανδημία πλήττει το 1 δισεκατομμύριο άτομα με αναπηρία στον κόσμο μας.

«Ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, τα άτομα με αναπηρία ενδέχεται να έχουν μικρότερη πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης, υγειονομικής φροντίδας, εισοδήματος ή συμμετοχής στην κοινωνία» αναφέρει και σημειώνει ότι η πανδημία εντείνει αυτές τις ανισότητες και δημιουργεί νέες απειλές.

Όσον αφορά τους θανάτους, ο κ. Γκουτέρες κατέδειξε ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν πληγεί περισσότερο σε αυτή την κρίση.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!