Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Google: Αφιερωμένο στην Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το σημερινό doodle
[Lifo]: Google: Αφιερωμένο στην Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το σημερινό doodle

[Lifo]: Google: Αφιερωμένο στην Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το σημερινό doodle

Ένα doodle που «ενώνει» το ‘60 με τη σημερινή εποχή

Με ένα doodle γιορτάζει σήμερα η Google την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ , που αποτελεί επίσημη αργία στις ΗΠΑ.

Η μνήμη του ανθρώπου που υπήρξε πρωτοπόρος στην υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων τιμάται την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου κάθε χρόνο. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τζούνιορ γεννήθηκε στην Ατλάντα στις 15 Ιανουαρίου 1929 και έμελλε να αλλάξει την ιστορία των ΗΠΑ, καθώς αφιέρωσε τη ζωή του στην επίτευξη της φυλετικής ισότητας.

Ηγήθηκε κάποιων εκ των πιο πρωτοποριακών διαδηλώσεων της Αμερικής στο όνομα της φυλετικής δικαιοσύνης. Ανάμεσά τους το μποϊκοτάζ των λεωφορείων στο Μοντγκόμερι, από το 1955 έως το 1956, μία ειρηνική διαμαρτυρία που ξεκίνησε με αφορμή την κίνηση της Ρόζα Παρκς, η οποία αρνήθηκε να δώσει τη θέση της σε έναν λευκό επιβάτη. Το κίνημα αυτό θεωρείται ότι ήταν η πρώτη μαζική διαμαρτυρία στις ΗΠΑ κατά του φυλετικού διαχωρισμού.

Επίσης, από τις ιστορικές διαμαρτυρίες των οποίων ηγήθηκε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν οι πορείες από τη Σέλμα ως το Μοντγκόμερι, το 1965. Μια πορεία που τελικά ολοκληρώθηκε στην τρίτη προσπάθεια και έγινε στο πλαίσιο του κινήματος για να μπει ένα τέλος στις διακρίσεις που γίνονταν στη διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους και για να επιτραπεί πραγματικά στους μαύρους πολίτες η πρόσβαση στο εκλογικό δικαίωμα.

Και βέβαια, στην ιστορία έχει μείνει η πορεία στην Ουάσινγκτον, το 1963, όταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ εκφώνησε την πασίγνωστη πλέον ομιλία «Έχω ένα όνειρο», ενώπιον περίπου 250.000 ανθρώπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!