Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Γώγος: Μια πτήση με 20 κρούσματα μπορεί να «κοκκινίσει» αυτόματα την πόλη
[Lifo]: Γώγος: Μια πτήση με 20 κρούσματα μπορεί να «κοκκινίσει» αυτόματα την πόλη

[Lifo]: Γώγος: Μια πτήση με 20 κρούσματα μπορεί να «κοκκινίσει» αυτόματα την πόλη

«Μεγάλη πρόκληση» το άνοιγμα των συνόρων για τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο

Ως «μεγάλη πρόκληση» χαρακτήρισε το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας για τουρίστες από «πράσινες χώρες» ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος .

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στο χαρτί επάνω έχει σχεδιαστεί πολύ καλά, το θέμα είναι πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη γιατί είναι αρκετά δύσκολο, αρκετά πολύπλοκο αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Το σύστημα με το QR όπου στοχεύουμε έναν τουρίστα ο οποίος έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει κορωνοϊό, όπως αντιλαμβάνεστε, ίσως ήταν η καλύτερη λύση για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε τα περισσότερα κρούσματα».

Ο κ. Γώγος υποστήριξε ότι είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων και επεσήμανε ξανά τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής συχρωτισμού. «Ένα κρούσμα είναι διαφορετικό να βρεθεί ανάμεσα σε άλλα πέντε, της οικογένειας του ή των φίλων του, και αλλιώς να βρεθεί σε ένα άλλο μέρος με συγχρωτισμό (…). Είναι πολύ σημαντικό αυτό, ο κόσμος και οι επαγγελματίες πρέπει να το καταλάβουν για να μην έχουμε μη αναστρέψιμες καταστάσεις», είπε.

Μιλώντας για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα χτυπήσει «καμπανάκι» στις αρχές, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τη διασπορά σε όλη τη χώρα. «Αν είναι πολλοί και διεσπαρμένοι θα γίνει κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε στην Ξάνθη, αναγκαστικά μέτρα περιορισμού (.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!