Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Γώγος: Μεγάλη πιθανότητα υπερμετάδοσης σε χώρους συνωστισμού – Ένας μπορεί να μολύνει ακόμα και 100
[Lifo]: Γώγος: Μεγάλη πιθανότητα υπερμετάδοσης σε χώρους συνωστισμού – Ένας μπορεί να μολύνει ακόμα και 100

[Lifo]: Γώγος: Μεγάλη πιθανότητα υπερμετάδοσης σε χώρους συνωστισμού – Ένας μπορεί να μολύνει ακόμα και 100

Αυτή την στιγμή έχουμε διασωληνωμένους που είναι νεαροί, επισήμανε μεταξύ άλλων ο λοιμωξιολόγος

Την ανησυχία για την πιθανότητα υπερμετάδωσης του κορωνοϊού σε περιπτώσεις συνωστισμού, εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ για τις εικόνες στις πλατείες, «όταν είμαστε σε τέτοιους χώρους με τέτοιες συναθροίσεις και συνωστισμό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα υπερμετάδοσης. Ένας μπορεί να μολύνει 80-90 ή ακόμα και 100 άτομα σε τέτοιες περιπτώσεις».

Σημείωσε δε πως η διασπορά στην Αθήνα οφείλεται και σε όλα αυτά, δηλαδή σε αυτές τις συγκεντρώσεις κόσμου χωρίς μάσκα. «Είναι ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκα».

Σε ό,τι αφορά στον βαθμό μετάδοσης σε νεαρές ηλικίες εξήγησε πως αυτή την στιγμή έχουμε διασωληνωμένους που είναι νεαροί.

Όπως πρόσθεσε, «μεταξύ των νέων, σε ηλικίες από 15 και πάνω, που συνωστίζονται στις πλατείες, ο ιός μεταδίδεται με τον ίδιο τρόπο όπως στους ενήλικες. Δεν είναι τελείως άτρωτοι, πρέπει να προσέχουν τον εαυτό τους.

»Είναι πιο σπάνια η μετάδοση του ιού σε εκείνους σε σύγκριση με τους ενήλικους. Όμως, ουδείς είναι άτρωτος και κανείς δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό του στον ιό αυτό».

Αναφερόμενος στον βαθμό μετάδοσης σε νεαρές ηλικίες εξήγησε πως αυτή την στιγμή έχουμε διασωληνωμένους που είναι νεαροί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!