Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Γώγος για κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ
[Lifo]: Γώγος για κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ

[Lifo]: Γώγος για κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ

Στα ψευδώς θετικά τεστ στους επιβαίνοντες του MEIN SCHIFF 6 αναφέρθηκε ο Χαράλαμπος Γώγος

Στα τεστ που πραγματοποιήθηκαν στο κρουαζιερόπλοιο MEIN SCHIFF 6 αναφέρθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος .

«Δεν ξέρω τι είδους τεστ έγιναν. Άκουσα ότι ήταν οριακά θετικά και προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει», ανέφερε αρχικά στο MEGA ο Χαράλαμπος Γώγος σχετικά με τα τεστ στο κρουαζιερόπλοιο το οποίο χθες κατέπλευσε από την Μήλο στον Πειραιά.

«Το θέμα του testing είναι σημαντικό για τη συγκεκριμένη νόσο και όντως υπάρχουν κάποια προβλήματα. Το μοριακό τεστ παραμένει το πιο αξιόπιστο από όλα», είπε ο κ. Γώγος.

Στη συνέχεια ο καθηγητής εξήγησε πως κάποιο τεστ μπορεί να δώσει ψευδές αποτέλεσμα: «στα μοριακά τεστ μπορεί να υπάρχει κάποια εξωγενής εστία από το ίδιο το εργαστήριο. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι ιού στο εργαστήριο μπορεί να περάσει στο σύστημα και να βρεθούν μερικά θετικά δείγματα».

«Και ψευδώς θετικά μπορούν να υπάρξουν σε μερικές περιπτώσεις αν και αυτά είναι πολύ λιγότερα. Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ», σημείωσε ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Πρέπει να πέσουν οι αριθμοί των κρουσμάτων»

Σταθερή παραμένει η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, όπως ανέφερε ο καθηγητής, ωστόσο, τα νούμερα είναι υψηλά ώστε να πούμε ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!