Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Γώγος: Αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα για beach bar, νυχτερινά κέντρα και εκκλησίες
[Lifo]: Γώγος: Αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα για beach bar, νυχτερινά κέντρα και εκκλησίες

[Lifo]: Γώγος: Αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα για beach bar, νυχτερινά κέντρα και εκκλησίες

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση έξαρσης του κορωνοϊού», σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας

Σε φάση έξαρσης του κορωνοϊού βρίσκεται η χώρα, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Χαράλαμπο Γώγο, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον περιοριστικά μέτρα σε beach bar και νυχτερινά μαγαζιά.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση που υπάρχει έξαρση. Έχουμε κάθε μέρα δεκάδες κρούσματα, τα οποία δεν είχαμε πριν λίγο καιρό. Μακάρι αυτό να είναι μια παροδική καμπύλη που θα ξαναπέσει. Εξάλλου, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν σχέση με αυτή την έξαρση. Είναι μια κατάσταση δυναμική που παίρνουμε συνεχώς αποφάσεις που μπορεί αύριο να τις αλλάξουμε, γιατί τα δεδομένα αλλάζουν», σημείωσε ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, ενδεχομένως να επανέλθει το όριο των έξι ατόμων ανά τραπέζι αλλά και η χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους. «Ίσως δεν έπρεπε να γίνει αυτό (σ.σ να καταργηθεί το όριο(, ίσως πρέπει να γυρίσουμε προς τα πίσω. Οι μάσκες μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό όπλο για την επιδημία σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα εισαγόμενα κρούσματα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα και για άλλες βαλκανικές χώρες, όπως Βουλγαρία και Ρουμανία.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε εισροή κρουσμάτων από το εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!