Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γιορτή του Πατέρα 2020 – Με το Doodle της Google φτιάχνεις τη δική σου κάρτα με ευχές
[Lifo]: Γιορτή του Πατέρα 2020 – Με το Doodle της Google φτιάχνεις τη δική σου κάρτα με ευχές

[Lifo]: Γιορτή του Πατέρα 2020 – Με το Doodle της Google φτιάχνεις τη δική σου κάρτα με ευχές

Στη Γιορτή του Πατέρα 2020 είναι αφιερωμένο το σημερινό Google Doodle

Στη Γιορτή του Πατέρα 2020 είναι αφιερωμένο το σημερινό Google Doodle.

Η γιορτή του πατέρα. η αλλιώς Ημέρα του Πατέρα, γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου και για το 2020 πατέρα πέφτει σήμερα, Κυριακή 21 Ιουνίου.

«Είτε είναι κοντά ή μακριά, κάντε για τον μπαμπά σας ένα μικρό έργο τέχνης από την καρδιά σας στο διαδραστικό, ψηφιακό Doodle που κατασκευάζει σήμερα τις κάρτες. Χαρούμενη Ημέρα του Πατέρα!», αναφέρει η Google.

Η Google τιμά την ημέρα με ένα ιδιαίτερο, δημιουργικό καθώς το σημερινό doodle είναι διαδραστικό και αποτελείται από ψηφιακά εργαλεία, για να φτιάξει κανείς μια κάρτα και να τη στείλει στον πατέρα του.

Η ιστορία της “Ημέρας του Πατέρα”

Η πρώτη γνωστή ιστορικά περίπτωση οργανωμένου εορτασμού της Ημέρας του Πατέρα έλαβε χώρα στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 5 Ιουλίου 1908. Διοργανώθηκε από την Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον (Grace Golden Clayton), η οποία ήθελε να γιορτάσει προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα (Monongah Mining disaster) μερικούς μήνες πριν στο Μόνονγκα της Δυτικής Βιρτζίνιας, τον Δεκέμβριο του 1907. Είναι πιθανόν η Κλέιτον να επηρεάστηκε από τον πρώτο εορτασμό της ημέρας της μητέρας που έλαβε τόπο την ίδια χρονιά, λίγα μίλια μακριά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!