Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Γιατρομανωλάκης: Όταν τα θύματα κάθε μορφής βίας μιλούν είναι χρέος μας να ακούσουμε
[Lifo]: Γιατρομανωλάκης: Όταν τα θύματα κάθε μορφής βίας μιλούν είναι χρέος μας να ακούσουμε

[Lifo]: Γιατρομανωλάκης: Όταν τα θύματα κάθε μορφής βίας μιλούν είναι χρέος μας να ακούσουμε

Ανάρτηση του Νικόλα Γιατρομανωλάκη για τις καταγγελίες στον χώρο του πολιτισμού

Σε ανάρτηση για τις πρόσφατες καταγγελίες που έχουν γνωστοποιηθεί και αφορούν περιστατικά κακοποίησης από ανθρώπους της τέχνης προχώρησε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης .

Στην ανάρτησή του, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, αναφέρει πως «όταν τα θύματα κάθε μορφής βίας, κατάχρησης εξουσίας, διάκρισης και παρενόχλησης μιλούν, είναι χρέος μας να ακούσουμε (όχι να μιλήσουμε), να δώσουμε δύναμη στη φωνή τους (όχι στη δική μας), και να σταθούμε δίπλα τους (όχι απέναντί τους)».

Ο κ. Γιατρομανωλάκης αναφέρει πως πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να θωρακιστεί ο θεσμός και προανήγγειλε επίσκεψη, ενώ αναφέρθηκε στη θέσπιση ολοκληρωμένου κώδικα δεοντολογίας.

Παράλληλα ανέφερε ότι το υπουργείο Πολιτισμού είναι «σε διαρκή επαφή με το προεδρείο του ΣΕΗ και ζητήσαμε αφενός να προωθήσουν όλες τις καταγγελίες που έχουν στη διάθεσή τους στη δικαιοσύνη, και αφετέρου να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις σε σύμπραξη και με τους παραγωγούς, για την αυτορρύθμιση του κλάδου στο πνεύμα του προαναφερθέντος κώδικα δεοντολογίας, που θα δεσμεύει όλες τις πλευρές».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

Όταν τα θύματα κάθε μορφής βίας, κατάχρησης εξουσίας, διάκρισης και παρενόχλησης μιλούν, είναι χρέος μας να ακούσουμε (όχι να μιλήσουμε), να δώσουμε δύναμη στη φωνή τους (όχι στη δική μας), και να σταθούμε δίπλα τους (όχι απέναντί τους).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!