Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Μωρό 10 ημερών εισέπνευσε καπνό, δακρυγόνα στη Μόρια, κοιμάται στον δρόμο
[Lifo]: Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Μωρό 10 ημερών εισέπνευσε καπνό, δακρυγόνα στη Μόρια, κοιμάται στον δρόμο

[Lifo]: Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Μωρό 10 ημερών εισέπνευσε καπνό, δακρυγόνα στη Μόρια, κοιμάται στον δρόμο

«Είναι σωστό να αφήνονται στην τύχη τους μωρά, ηλικιωμένοι και άρρωστοι;»

Μια ανάρτηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ανέδειξε με τον πιο λακωνικό αλλά συγκλονιστικό τρόπο την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας . Μια ανάρτηση που αφορά ένα βρέφος μόλις 10 ημερών.

Η οργάνωση αναρωτιέται «ΕΕ πού είσαι;» καθώς αυτό το βρέφος εδώ και πέντε ημέρες κοιμάται στον δρόμο, χωρίς σκηνή, ενώ έχει εισπνεύσει καπνό και δακρυγόνα.

«10 ημερών μωρό. Εισέπνευσε καπνό και δακρυγόνα από τη φωτιά στη Μόρια και 5 μέρες τώρα κοιμάται στο δρόμο χωρίς σκηνή. Έκανε εμετό όλη τη νύχτα. Είναι σωστό να αφήνονται στην τύχη τους μωρά, ηλικιωμένοι & άρρωστοι; ΕΕ πού είσαι;», ανέφερε η ανάρτηση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Δυστυχώς όμως, αυτή δεν είναι η μοναδική περίπτωση, την περασμένη Πέμπτη η οργάνωση είχε κάνει άλλη μια ανάρτηση για ένα μωρό που είχε εισπνεύσει καπνό και δακρυγόνα και παρουσίαζε υψηλό πυρετό.

Μπαίνουν πρόσφυγες στον νέο καταυλισμό

Σήμερα συνεχίζεται η εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον προσωρινό καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Ήδη στις σκηνές έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 300 άνθρωποι- οικογένειες και ευάλωτες ομάδες- ενώ από τους ελέγχους που διενεργούνται κατά την είσοδο διαπιστώθηκε ότι 7 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!