Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Γερμανία «μπλοκάρει» τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 65 ετών
[Lifo]: Η Γερμανία «μπλοκάρει» τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 65 ετών

[Lifo]: Η Γερμανία «μπλοκάρει» τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 65 ετών

Η σύσταση της αρμόδιας Επιτροπής – «Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα»

Οι γερμανικές αρχές σχεδιάζουν να μη χορηγήσουν το εμβόλιο της AstraZeneca σε πολίτες άνω των 65 ετών, ακόμα και αν αυτό εγκριθεί τελικώς από την ΕΕ.

Όπως μετέδωσαν οι Financial Times, η Γερμανία έχει ήδη συντάξει το προσχέδιο μιας σύστασης σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca δεν θα πρέπει να χορηγηθεί σε πολίτες άνω των 65 ετών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υγειονομικής Επιτροπής Εμβολιασμών στο Ινστιτούτο Robert Koch – που είναι η αρμόδια υπηρεσία υγείας στη Γερμανία – υπάρχουν «ανεπαρκή δεδομένα προς το παρόν ως προς το πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο σε άτομα άνω των 65 ετών».

Για τον λόγο αυτό συστήνεται η χορήγηση του εμβολίου μόνο σε άτομα ηλικίας 18 έως 64 ετών.

Το Ινστιτούτο τονίζει πως τα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί προς το παρόν από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές – αυτό των BionTech/Pfizer και εκείνο της Moderna – έχουν κριθεί «ισάξια σε όρους ασφάλειας και αποτελεσματικότητας».

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται στον απόηχο διαρροών από μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία που επικαλέστηκαν οι εφημερίδες Bild και Handelsblatt, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο της AstraZeneca είναι κάτω από 10% αποτελεσματικό στις ηλικίες άνω των 65 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!