Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γερμανία: Μετά το lockdown αυξήθηκε το κούρεμα
[Lifo]: Γερμανία: Μετά το lockdown αυξήθηκε το κούρεμα

[Lifo]: Γερμανία: Μετά το lockdown αυξήθηκε το κούρεμα

Ειδικά το παιδικό κούρεμα σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση

Το κόστος του κουρέματος στην Γερμανία μετά το lockdown έχει αυξηθεί σημαντικά. Ειδικά δε, αν πρόκειται για το παιδικό κούρεμα.

Ακολουθεί η αύξηση στο ανδρικό κούρεμα και τέλος το γυναικείο με τη μικρότερη καταγεγραμμένη αύξηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Η μέση τιμή για ένα κούρεμα αυξήθηκε κατά 6,3% από τον περυσινό Αύγουστο παρά την μείωση, από 19% σε 16% του ΦΠΑ την 1η Ιουλίου και παρότι οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν σταθερές τον περασμένο μήνα.

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά, το κόστος του κουρέματος αυξήθηκε δε, κατά 9,4%, για τους άνδρες η αντίστοιχη αύξηση είναι 6,5% και για τις γυναίκες 5,8%.

«Ένας λόγος πιθανόν να είναι η εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών απαιτήσεων μετά το άνοιγμα εκ νέου των καταστημάτων. Για παράδειγμα, το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά πιθανόν να μην προσφέρεται», ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία.

Η Γερμανία εισήλθε σε καθεστώς lockdown στα μέσα Μαρτίου και τα κομμωτήρια άνοιξαν και πάλι τον Μάιο όταν το κόστος του κουρέματος είχε ήδη αυξηθεί κατά 5,4% μέσα σε έναν χρόνο.

Με πληροφορίες του Reuters

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!