Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία πως έδωσε εντολή για δολοφονία Τσετσένου σε πάρκο του Βερολίνου
[Lifo]: Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία πως έδωσε εντολή για δολοφονία Τσετσένου σε πάρκο του Βερολίνου

[Lifo]: Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία πως έδωσε εντολή για δολοφονία Τσετσένου σε πάρκο του Βερολίνου

Η εισαγγελία της Γερμανίας κατηγορεί την Ρωσία για την δολοφονία Τσετσένου στο Βερολίνο

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας απηύθυνε σήμερα κατά της ρωσικής κυβέρνησης την κατηγορία ότι έδωσε εντολή για την δολοφονία του πρώην Τσετσένου στρατιωτικού διοικητή Ζελιχμάν Χανγκοσβίλι (Τορνικέ Καφταρασβίλι).

Υπηρεσίες που υπάγονται στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έδωσαν εντολή «να εξοντωθεί» ο Καφταρασβίλι στον κατηγορούμενο Βαντίμ Σ., ανακοίνωσε σήμερα 18 Ιουνίου η εισαγγελία της Καρλσρούης.

«Πίσω από την κατ’ εντολή δολοφονία, υπήρχαν εχθρικές σχέσεις του θύματος με το ρωσικό κράτος, με τις κυβερνήσεις των αυτόνομων δημοκρατιών της Τσετσενίας και Ινγκουσετίας καθώς και με την φιλορωσική κυβέρνηση της Γεωργίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας.

Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής Ζελιχμάν Χαγκοσβίλι, ο οποίος είχε πολεμήσει στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, δολοφονήθηκε στις 23 Αυγούστου του 2019 στο πάρκο του Βερολίνου Τιργκάρτεν. Οι ρωσικές αρχές νωρίτερα είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του καθώς τον κατηγορούσαν για τρομοκρατική δραστηριότητα. Ο Χανγκοσβίλι, που είχε αποκτήσει τη γεωργιανή υπηκοότητα, κατέφυγε στην Γερμανία, αφότου το 2015 στην Γεωργία, έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Ο φερόμενος ως ύποπτος για την δολοφονία του Ρώσος πολίτης συνελήφθη την ίδια ημέρα στο Βερολίνο.

Η απάντηση του Ρώσου πρέσβη

Ο Ρώσος πρέσβης στην Γερμανία Σεργκέι Νετσάγεφ χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Γερμανίας, ανυπόστατες και αβάσιμες, δηλώνοντας ότι η Ρωσία θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο να της επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!