Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Η Γερμανία από 15 Ιουνίου ανοίγει τα σύνορα με την Ελλάδα – Εκτός η Τουρκία
[Lifo]: Η Γερμανία από 15 Ιουνίου ανοίγει τα σύνορα με την Ελλάδα – Εκτός η Τουρκία

[Lifo]: Η Γερμανία από 15 Ιουνίου ανοίγει τα σύνορα με την Ελλάδα – Εκτός η Τουρκία

Άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για τις χώρες ΕΕ από τις 15 Ιουνίου εισηγήθηκε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών

Την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ανάμεσά τους και η Ελλάδα, αλλά και την Βρετανία, την Ισλανδία, την Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν από τις 15 Ιουνίου εισηγήθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Εκτός παραμένει η Τουρκία. «Δεν φτάσαμε εύκολα σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι υπήρξαν εντατικές συνομιλίες με τους Ευρωπαίους εταίρους. Διευκρίνισε ακόμη ότι σε κάποιες χώρες η είσοδος σε τουρίστες ενδεχομένως να επιτρέπεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της 15ης Ιουνίου, αναφέροντας ενδεικτικά την Ισπανία.

Σύμφωνα ακόμη με το έγγραφο που υπέβαλε ο κ. Μάας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση που βρίσκεται σε ισχύ για όλον τον κόσμο μέχρι και τις 14 Ιουνίου, θα αντικατασταθεί από λεπτομερή καταγραφή της κατάστασης για κάθε μία από τις περίπου 200 χώρες τις οποίες αφορά η οδηγία.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και εξαρτάται από τον καθένα μας το εάν θα υπάρξει και δεύτερο κύμα», τόνισε ο υπουργός και επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει πάντως να πραγματοποιήσει επιχείρηση επαναπατρισμού κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Η Ελλάδα και η Κύπρος μεταξύ των βασικών προορισμών της TUI

Η Ελλάδα και η Κύπρος περιλαμβάνονται μεταξύ των κυριότερων ταξιδιωτικών προορισμών του γερμανικού τουριστικού Ομίλου TUI, ο οποίος ξεκινά το φετινό του πρόγραμμα στις 17 Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!