Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Γεραπετρίτης: Μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα αιφνιδιαστικά
[Lifo]: Γεραπετρίτης: Μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα αιφνιδιαστικά

[Lifo]: Γεραπετρίτης: Μπορεί να ληφθούν νέα μέτρα αιφνιδιαστικά

Οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν πολλά, είπε

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, ακόμα και αιφνιδιαστικά, για την ανάσχεση της πανδημίας στη χώρα μας, άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης .

«Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ FM, ενώ πρόσθεσε ότι οι επόμενες μέρες θα κρίνουν πολλά.

Σχετικά με την άρνηση της Εκκλησίας να εφαρμόσει τα έκτακτα μέτρα , σχολίασε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», επισήμανε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης την επομένη των Θεοφανείων. Όπως υπογράμμισε, είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί. Χαρακτήρισε παράδοξες ή αστείες τις αναφορές ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενος μόνο στις εισηγήσεις συνεργατών του.

«Η Επιτροπή έκρινε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία»

Σχετικά με τα σχολεία, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!