Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γαλλία: Σοροί που προσφέρθηκαν ως δωρεά στην επιστήμη, έγιναν «βορά για ποντίκια»
[Lifo]: Γαλλία: Σοροί που προσφέρθηκαν ως δωρεά στην επιστήμη, έγιναν «βορά για ποντίκια»

[Lifo]: Γαλλία: Σοροί που προσφέρθηκαν ως δωρεά στην επιστήμη, έγιναν «βορά για ποντίκια»

Πλήθος νεκρών σωμάτων βρέθηκαν γυμνά και διασκορπισμένα στο χώρο, ακρωτηριασμένα, σωριασμένα το ένα πάνω από το άλλο ενώ ένα κομμένο κεφάλι βρισκόταν στο πάτωμα, σύμφωνα με τη l’Express που περιέγραψε τη σκηνή σαν «μαζικό τάφο»

Έρευνα πραγματοποιούν οι γαλλικές αρχές μετά τις αποκαλύψεις γαλλικού μέσου πως ανθρώπινες σοροί που παραδόθηκαν για επιστημονική έρευνα, αφέθηκαν στην αποσύνθεση και έγιναν βορά ποντικιών σε πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο, σύμφωνα με την εισαγγελία Παρισιού.

Σήμερα, ο φάκελος της έρευνας για «παραβιάσεις ακεραιότητας πτώματος» μεταβιβάστηκε στους τακτικούς ανακριτές από τους εισαγγελείς που είχαν αναλάβει την αρχική φάση της έρευνας, μετά από τις αποκαλύψεις που έκανε τον περασμένο Νοέμβριο το περιοδικό l’ Exrpess.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα λείψανα χιλιάδων ανθρώπων που προσφέρθηκαν ως δωρεές στην επιστημονική έρευνα, ανακαλύφθηκαν σε φρικτή κατάσταση στο Κέντρο Δωρεάς Σορών (CDC) του πανεπιστημίου Descartes της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πλήθος νεκρών σωμάτων βρέθηκαν γυμνά και διασκορπισμένα στο χώρο, ακρωτηριασμένα, σωριασμένα το ένα πάνω από το άλλο ενώ ένα κομμένο κεφάλι βρισκόταν στο πάτωμα, σύμφωνα με τη l’Express που περιέγραψε τη σκηνή σαν «μαζικό τάφο». Κάποια από τα ανθρώπινα αυτά μέλη βρίσκονταν σε αποσύνθεση ενώ άλλα είχαν φαγωθεί από ποντίκια μέσα σε σακούλες που ξεχείλιζαν από σκόρπια κομμάτια σάρκας.

Ο Φρεντερίκ Ντουσέ, ο δικηγόρος των οικογενειών που κινήθηκαν νομικά κατά των υπευθύνων του κέντρου, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «ευχάριστα νέα», λέγοντας πως οι ανακριτές έχουν διευρυμένη ισχύ να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!