Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γαλλία: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις – Η κοινή δήλωση
[Lifo]: Γαλλία: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις – Η κοινή δήλωση

[Lifo]: Γαλλία: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταδίκασαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις – Η κοινή δήλωση

Για επίθεση στις «κοινές μας αξίες» έκαναν λόγο οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καταδίκασαν τις επιθέσεις στη Γαλλία με κοινή δήλωσή τους.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες τόνισαν ότι στέκονται ενωμένοι και σταθεροί στην αλληλεγγύη τους προς τη Γαλλία, τον γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας στον κοινό και συνεχή αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού.

«Εμείς, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, είμαστε σοκαρισμένοι και θλιμμένοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία. Καταδικάζουμε με τον πιο ισχυρό τρόπο αυτές τις επιθέσεις που αντιπροσωπεύουν επιθέσεις στις κοινές μας αξίες», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Στεκόμαστε ενωμένοι και σταθεροί στην αλληλεγγύη μας προς τη Γαλλία, τον γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας – στον κοινό και συνεχή αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού», συνεχίζει. «Καλούμε τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο να εργαστούν για τον διάλογο και την κατανόηση μεταξύ κοινοτήτων και θρησκειών και όχι για το διχασμό», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την ανάπτυξη 3.000 – 7.000 στρατιωτών της επιχείρησης Sentinelle για να προστατεύσουν τους χώρους λατρείας ενόψει της γιορτής των καθολικών, των Αγίων Πάντων, την προσεχή Κυριακή. «Εάν μας επιτίθενται, είναι λόγω των αξιών μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Μακρόν, μετά τις επιθέσεις .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!