Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Γαλλία: Αρτοποιός κάνει απεργία πείνας- Διαμαρτυρία κατά της απέλασης μαθητευόμενού του από τη Γουινέα
[Lifo]: Γαλλία: Αρτοποιός κάνει απεργία πείνας- Διαμαρτυρία κατά της απέλασης μαθητευόμενού του από τη Γουινέα

[Lifo]: Γαλλία: Αρτοποιός κάνει απεργία πείνας- Διαμαρτυρία κατά της απέλασης μαθητευόμενού του από τη Γουινέα

«Δεν θα σταματήσω προτού καταφέρω κάτι»

Ένας αρτοποιός στην ανατολική Γαλλία ξεκίνησε την Κυριακή απεργία πείνας για να μπορέσει να κρατήσει κοντά του τον μαθητευόμενό του από τη Γουινέα, έναν νεαρό ο οποίος κινδυνεύει με απέλαση από τις γαλλικές αρχές.

«Είμαι 50 ετών, έχω κάνει τρεις πνευμονικές εμβολές σε διάστημα 3 ετών, ο γιατρός μου μού λέει πως είμαι ευάλωτος, όμως δεν με νοιάζει, γνωρίζω πως έχω δίκιο», δηλώνει ο Στεφάν Ραβακλέ, σημειώνοντας πως είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα προκειμένου ο μαθητευόμενός του Λάγε Φοντέ Τραορέ, συνεχίσει να εργάζεται μαζί του.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος “La Huche à Pain“, που βρίσκεται στο κέντρο του Μπεζανσόν (ανατολικά) δεν τρώει τίποτα από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. «Δεν θα σταματήσω προτού καταφέρω κάτι», προειδοποιεί.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο Ραβακλέ είχε προσλάβει με σύμβαση μαθητευόμενου, διάρκειας δύο ετών, ένα «καλό παιδί» που είχε έρθει στη Γαλλία από τη Γουινέα ως ασυνόδευτος ανήλικος, αφού πέρασε από το Μαλί, τη Λιβύη και διέσχισε τη Μεσόγειο για να φθάσει στην Ιταλία. Κατόπιν βρέθηκε στη Γαλλία, περιέγραψε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Διακριτικός» αλλά γεμάτος όρεξη να μάθει το επάγγελμα, ο Λάγιε ήταν από την πρώτη στιγμή εργατικός, συνέχισε ο αρτοποιός, ο οποίος εργάζεται έξι ημέρες την εβδομάδα, από τις 03.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ με ένα διάλειμμα το μεσημέρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!