Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: FT: Συνασπισμός της Microsoft, της Oracle και άλλων σχεδιάζει το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού
[Lifo]: FT: Συνασπισμός της Microsoft, της Oracle και άλλων σχεδιάζει το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

[Lifo]: FT: Συνασπισμός της Microsoft, της Oracle και άλλων σχεδιάζει το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

Κάθε κράτος θα μπορεί να ορίσει τους δικούς τους κανόνες, όπως για παράδειγμα ποια εμβόλια θα γίνονται αποδεκτά

Τεχνολογικές εταιρείες και οργανισμοί του χώρου της υγείας, συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα, ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού, σύμφωνα με τους Financial Times.

Kολοσσοί της αγοράς σχεδιάζουν το «διαβατήριο», καθώς αναμένουν από κυβερνήσεις, αερογραμμές και άλλες επιχειρήσεις να απαιτούν στο μέλλον αποδείξεις εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19.

Η Πρωτοβουλία Πιστοποιητικού Εμβολιασμού (Vaccination Credential Initiative) περιλαμβάνει «μεγάλους παίκτες» όπως η Microsoft, η Oracle και η μη κερδοσκοπική κλινική Mayo. Στόχος τους είναι η εγκαθίδρυση ενός συστήματος που θα επαληθεύει με ασφάλεια αν κάποιο άτομο έχει εμβολιαστεί, αποκαλύπτοντας και απομονώνοντας τα περιστατικά ψευδών δηλώσεων.

Ο συνασπισμός βασίζεται στο ήδη υπάρχον έργο ενός μέλους του, του “Commons Project”, ενός διεθνώς αναγνωρισμένου ψηφιακού πιστοποιητικού που αποδεικνύει αν οι ταξιδιώτες έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ κορωνοϊού.

Το διαβατήριο που αναπτύσσεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, έχει κερδίσει την υποστήριξη του ιδρύματος Rockefeller Foundation, και ήδη χρησιμοποιείται από τρεις μεγάλες ενώσεις αερογραμμών σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του The Commons Project, Paul Meyer, επισημαίνει πως μέχρι στιγμής οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί (σ.σ περίπου 28 εκατομμύρια σε 46 χώρες, μέσα σε 36 ημέρες ) λαμβάνουν μία γραπτή βεβαίωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!