Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: FT: Ο Ερντογάν κάνει την Αγία Σοφία όπλο μαζικού αποπροσανατολισμού- Συσπειρώνει εθνικιστές
[Lifo]: FT: Ο Ερντογάν κάνει την Αγία Σοφία όπλο μαζικού αποπροσανατολισμού- Συσπειρώνει εθνικιστές

[Lifo]: FT: Ο Ερντογάν κάνει την Αγία Σοφία όπλο μαζικού αποπροσανατολισμού- Συσπειρώνει εθνικιστές

Ανάλυση των FT για τους λόγους που ο Ερντογάν αποφάσισε να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί αναλύουν οι Financial Times.

Η απόφαση αφορά κάτι περισσότερο από τον θρησκευτικό σοβινισμό, επισημαίνουν στην ανάλυσή τους οι FT, εξηγώντας πώς ο Τούρκος πρόεδρος μετατρέπει την Αγία Σοφία σε «όπλο με σκοπό τον μαζικό αποπροσανατολισμό». Μια απόφαση σχεδιασμένη έτσι ώστε ο Ερντογάν να «συσπειρώσει τους ακροδεξιούς εθνικιστές, στους οποίους ο Ερντογάν βασίζεται όλο και περισσότερο», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στην ανάλυσή τους οι FT επικεντρώνονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν, τόσο μετά τις απώλειες που κατέγραψε στις δημοτικές εκλογές, όσο και σε ό,τι αφορά την κατάσταση της οικονομίας, μετά και το πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Ο Ερντογάν, κυρίαρχη προσωπικότητα της Τουρκίας αυτό τον αιώνα, έχει κερδίσει πάνω από μια ντουζίνα εκλογικές αναμετρήσεις, για να παραβλέψει ένα κοινοβουλευτικό σύστημα, με μια απολυταρχική προεδρία που του επιτρέπει να κυβερνά σαν νεο-σουλτάνος», αναφέρουν οι FT.

«Ωστόσο, είναι υπό πολιτική πίεση. Πέρυσι, το νικηφόρο σερί του το σταμάτησαν οι θρίαμβοι της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη- πόλη σημαντική για την αίγλη του, όπου ξεκίνησε την πολιτική καριέρα του ως δήμαρχος- στην Άγκυρα και σε μια σειρά άλλα σημαντικά αστικά κέντρα. Αυτό απέδειξε ότι είναι πολιτικά θνητός», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Φέτος, η πανδημία του κορωνοϊού αύξησε την πίεση σε μία μία ήδη παραπαίουσα οικονομία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!