Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Frontex: Πιθανή νέα συρροή μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Μετά την άρση των μέτρων από την Τουρκία
[Lifo]: Frontex: Πιθανή νέα συρροή μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Μετά την άρση των μέτρων από την Τουρκία

[Lifo]: Frontex: Πιθανή νέα συρροή μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Μετά την άρση των μέτρων από την Τουρκία

Τι αναφέρει το έγγραφο της Frontex για το μεταναστευτικό

Η Frontex , ο οργανισμός προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει νέα συρροή μεταναστών που θα αποπειραθούν να περάσουν στην Ευρώπη όταν η Τουρκία άρει τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον κορονοϊό, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται εσωτερική έκθεση της Frontex.

Στο εν λόγω έγγραφο της Frontex, με ημερομηνία 5 Μαΐου, αναφέρεται πως μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις τουρκικές επαρχίες του Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια), της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, μπορεί να ακολουθήσουν μαζικές μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω Covid-19 έχουν αρθεί σταδιακά στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, αλλά όχι ακόμα στο Τσανάκαλε, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Αν η ελευθερία κίνησης αποκατασταθεί σ’αυτές τις περιοχές, αναμένονται τεράστιες μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα» αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο.

Στην έκθεση της Frontex προστίθεται πως στην περιοχή γύρω από τον Έβρο έχουν σταλεί 262 επιπλέον αστυνομικοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-AP

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!