Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Fred Perry: Ο οίκος αποσύρει μπλουζάκι επειδή το φορούν μέλη ακροδεξιάς ομάδας
[Lifo]: Fred Perry: Ο οίκος αποσύρει μπλουζάκι επειδή το φορούν μέλη ακροδεξιάς ομάδας

[Lifo]: Fred Perry: Ο οίκος αποσύρει μπλουζάκι επειδή το φορούν μέλη ακροδεξιάς ομάδας

Ο οίκος Fred Perry παίρνει αποστάσεις την ομάδα ακροδεξιών Proud Boys στις ΗΠΑ

Ο οίκος Fred Perry παίρνει αποστάσεις από μία ομάδα ακροδεξιών στις ΗΠΑ, σταματώντας την παραγωγή ενός συγκεκριμένου τύπου t-shirt που συνηθίζουν να φορούν τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να διαθέτει το κλασικό, μαυροκίτρινο polo μπλουζάκι σε όλη τη βόρεια Αμερική, καθώς ακροδεξιά στοιχεία το έχουν κάνει κομμάτι της εμφάνισής τους στις δημόσιες εμφανίσεις και διαδηλώσεις τους.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Fred Perry, το brand χαρακτηρίζει «αδιανόητα απογοητευτικό» το γεγονός πως το πόλο μπλουζάκι και το δάφνινο στεφάνι έχουν συνδεθεί με την ακροδεξιά ομάδα.

Ο οίκος τονίζει πως παρότι επιδιώκει την αντιπροσώπευση της διαφορετικότητας, παρατηρεί ότι το μαύρο-κίτρινο μπλουζάκι με διπλό τελείωμα συνδέθηκε με «ένα νέο και πολύ διαφορετικό πράγμα στη Βόρεια Αμερική, ως αποτέλεσμα της συσχέτισής του με τους Proud Boys. Αυτή η σύνδεση πρέπει να τερματιστεί και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτό».

«Για να είμαστε απόλυτα σαφείς, αν δείτε οποιοδήποτε υλικό ή προϊόν των Proud Boys με το σήμα του δάφνινου στεφανιού καθώς και μαύρα ή κίτρινα συναφή αντικείμενα, να ξέρετε ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με εμάς και είμαστε σε επικοινωνία με τους δικηγόρους μας για να ανακόψουμε οποιαδήποτε παράνομη χρήση της μάρκας μας».

Ο οίκος είχε ιδρυθεί το 1952 από τον κορυφαίο πρωταθλητή του Γούιμπλετον στο τένις και τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, κάποια κομμάτια της κολεξιόν του είχαν συνδεθεί με το κίνημα των skinheads.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!