Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Φωτιά στη Μόρια: Στάχτη το ΚΥΤ, άστεγοι χιλιάδες άνθρωποι – Στη Λέσβο κυβερνητικό κλιμάκιο [Βίντεο-Εικόνες]
[Lifo]: Φωτιά στη Μόρια: Στάχτη το ΚΥΤ, άστεγοι χιλιάδες άνθρωποι – Στη Λέσβο κυβερνητικό κλιμάκιο [Βίντεο-Εικόνες]

[Lifo]: Φωτιά στη Μόρια: Στάχτη το ΚΥΤ, άστεγοι χιλιάδες άνθρωποι – Στη Λέσβο κυβερνητικό κλιμάκιο [Βίντεο-Εικόνες]

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαχείριση της κατάστασης στη Λέσβο που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Το μέγεθος της καταστροφής του καταυλισμού – «πόλης» των 13.000 προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια αποκάλυψε το φως της ημέρας, μετά τη φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα προς την Τετάρτη, αφήνοντας στο δρόμο πάνω από 12.000 ανθρώπους .

Το σύνολο του εκτός του ΚΥΤ μέρους έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, ενώ έχει καταστραφεί και μεγάλο μέρος του εντός του ΚΥΤ καταυλισμού που συνεχίζει να καίγεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κάηκαν οι υποδομές διοίκησης και ταυτοποίησης, κάηκε όμως ολοσχερώς η Υπηρεσία Ασύλου και ο εξοπλισμός της. Επίσης, ζημιές υπήρξαν στον χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και στον κλιματισμό της υγειονομικής μονάδας που φτιάχτηκε με δωρεά της ολλανδικής Κυβέρνησης.

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Μόριας έχει διαφύγει στα γύρω κτήματα, ενώ άλλο μέρος έχει κινηθεί προς την πόλη της Μυτιλήνης – που στο ύψος του Καρά Τεπέ, λίγο πριν το εργοστάσιο της ΔΕΗ, έχει παραταχθεί ισχυρή Αστυνομική δύναμη που δεν τους επιτρέπει να μπουν στην πόλη. Χιλιάδες άνθρωποι, μαζί και παιδιά, έχουν βρει καταφύγιο με τα λιγοστά υπάρχοντά τους στις άκρες των δρόμων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!