Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Φλόριντα: Χάκερ προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό μίας πόλης
[Lifo]: Φλόριντα: Χάκερ προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό μίας πόλης

[Lifo]: Φλόριντα: Χάκερ προσπάθησε να δηλητηριάσει το νερό μίας πόλης

Απετράπη η επίθεση χάκερ που κατάφερε να διεισδύσει στο ηλεκτρονικό δίκτυο εγκαταστάσεων ύδρευσης στην Φλόριντα

Ένας χάκερ κατάφερε να διεισδύσει παράνομα στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών εγκαταστάσεων ύδρευσης στην Φλόριντα , δίδοντας οδηγίες για την αύξηση σε επικίνδυνο επίπεδο της συγκέντρωσης χημικού προσθέτου στο νερό.

Το γεγονός ανακοινώθηκε χθες, Δευτέρα, από την τοπική αστυνομία. Η ηλεκτρονική αυτή επίθεση ευτυχώς εντοπίστηκε αμέσως και έγινε διόρθωση ώστε κανένας ντόπιος καταναλωτής ενός προαστίου της μεγάλης πόλης Τάμπα της Φλόριντα να μην κινδυνεύσει, διευκρίνισε ο Μπομπ Γκουαλτιέρι, ο σερίφης της κομητείας Πινέλας.

Ωστόσο η κυβερνοεπίθεση αυτή ανέδειξε τον κίνδυνο που διατρέχουν σημαντικές υποδομές των ΗΠΑ από την ηλεκτρονική πειρατεία, πρόσθεσε ο σερίφης.

«Δεν είμαι χημικός. Αλλά μπορώ να σας πω ότι ξέρω πως αν βάλεις μεγάλη ποσότητα από αυτό το χημικό στο νερό, δεν είναι καλό πράγμα.»

Η κακόβουλη διείσδυση στο ηλεκτρονικό σύστημα αυτής της μονάδας επεξεργασίας ύδατος του Όλντσμαρ εντοπίστηκε την Παρασκευή από τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος παρατήρησε έκπληκτος ότι κάποιος μετακινούσε εξ αποστάσεως τον κέρσορα του ποντικιού του, κλικάροντας για να αλλάξει την περιεκτικότητα υδροξειδίου του νατρίου στο νερό.

Η ουσία αυτή, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ρύθμιση της οξύτητας του νερού, είναι διαβρωτική και επικίνδυνη σε υψηλή περιεκτικότητα. Οι εγκαταστάσεις του Όλντσμαρ παρέχουν νερό σε επιχειρήσεις και περίπου 15.000 κατοίκους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!