Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: FinCEN Files: Τραπεζικοί κολοσσοί επέτρεψαν σε εγκληματίες να διακινήσουν εκατομμύρια
[Lifo]: FinCEN Files: Τραπεζικοί κολοσσοί επέτρεψαν σε εγκληματίες να διακινήσουν εκατομμύρια

[Lifo]: FinCEN Files: Τραπεζικοί κολοσσοί επέτρεψαν σε εγκληματίες να διακινήσουν εκατομμύρια

Περισσότερα από 2.500 έγγραφα εμπλέκουν τραπεζικούς κολοσσούς όπως η Deutsche Bank, η JP Morgan και η HSBC

Πάταγο έχουν προκαλέσει οι χιλιάδες διαρροές τραπεζικών συναλλαγών, που αποκαλύπτουν ότι μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως επέτρεψαν σε εγκληματίες να διακινήσουν ανεμπόδιστοι χρήματα από παράνομες δραστηριότητες.

Περισσότερα από 2.500 απόρρητα έγγραφα εμπλέκουν τραπεζικούς κολοσσούς όπως η Deutsche Bank, η JP Morgan και η HSBC, εκθέτοντας παράλληλα Ρώσους ολιγάρχες που χρησιμοποίησαν ξένες τράπεζες για να αποφύγουν διεθνείς κυρώσεις. Τράπεζες όπως η Bank of New York Mellon και η Standard Chartered φαίνεται πως συνέχισαν να αποκομίζουν κέρδη από αμφιλεγόμενους αλλά ισχυρούς πελάτες τους, ακόμη και μετά την επιβολή προστίμων για προηγούμενες ύποπτες ροές χρημάτων.

Τα έγγραφα της διαρροής περιλαμβάνουν ονόματα, ημερομηνίες και ποσά για σκιώδεις συναλλαγές σε περισσότερες από 170 χώρες – μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.

Τι είναι τα FinCEN files;

Πρόκειται για διασταυρωμένα ντοκουμέντα που οι συγκεκριμένες τράπεζες είχαν στείλει στις αμερικανικές αρχές μεταξύ του 2000 και του 2017. Μερικά από αυτά τα έγγραφα αποτελούν – ή πιο σωστά, αποτελούσαν – τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά του τραπεζικού συστήματος και ρίχνουν φως σε μυστικές συμφωνίες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οικονομικά εγκλήματα.

Τι αποκαλύφθηκε

Σύμφωνα με την ανάλυση του BBC αποδεικνύεται πως:

-Η HSBC επέτρεψε σε απατεώνες να διακινήσουν εκατομμύρια δολάρια που ήταν προϊόν κλοπής, ακόμα και αφότου πληροφορήθηκε από επιθεωρητές των ΗΠΑ ότι επρόκειτο για απάτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!