Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης παίζει μουσική στις γειτονιές της πόλης (Βίντεο)
[Lifo]: Η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης παίζει μουσική στις γειτονιές της πόλης (Βίντεο)

[Lifo]: Η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης παίζει μουσική στις γειτονιές της πόλης (Βίντεο)

Αυτοσχέδιες συναυλίες σε πλατείες, πάρκα και «γωνιές»

Ο κορωνοϊός παρέλυσε την πολιτιστική ζωή στη Νέα Υόρκη . Μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας διοργανώνουν σε κάθε γωνιά της πόλης αυτοσχέδιες συναυλίες για να τονώσουν το αίσθημα αλληλεγγύης προσφέροντας πολύτιμες στιγμές ανάτασης.

Παρασκευή μεσημέρι στη καρδιά του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Η πλατεία Χέραλντ, απέναντι από το διάσημο πολυκατάστημα Macy’s, όπου, υπό κανονικές συνθήκες, συνωστίζονται τουρίστες και εργαζόμενοι από τα γύρω γραφεία, υπάρχουν μόνο κάποιοι λίγοι περαστικοί. Ξαφνικά εμφανίζεται στην άκρη της πλατείας ένα κόκκινο αγροτικό φορτηγάκι.

Από την καρότσα πηδούν μια χούφτα μουσικοί και στήνουν μικρόφωνα και καρέκλες για μια αυτοσχέδια συναυλία. «Είμαστε το μουσικό φορτηγάκι της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης και χαιρόμαστε που σας συναντούμε εδώ», λέει ο νεαρός κόντρα τενόρος Άντονι Ροθ Κοστάντζο, ο οποίος φορά μαύρη προστατευτική μάσκα.

Μουσική υπό τον ήχο σειρήνας
Οι μουσικοί της διάσημης ορχήστρας, οι οποίοι συνήθως παίζουν μουσική σε αίθουσες με απόλυτη ησυχία δεν δείχνουν να πτοούνται από τις σειρήνες των αστυνομικών οχημάτων που περνούν από την περιοχή.
«Κανονικά είμαστε η ορχήστρα της πόλης. Τώρα όμως η πόλη είναι η ορχήστρα μας. Μαθαίνουμε να παίζουμε μουσική μαζί με σειρήνες, ελικόπτερα και παιδιά που φωνάζουν. Μια πρωτόγνωρη αλλά συναρπαστική εμπειρία», λέει ο Άντονι Ροθ Κοστάντζο.

Η ορχήστρα αποκτά νέους φίλους
Μεταξύ των λιγοστών περαστικών που κοντοστέκονται για να ακούσουν τα μέλη της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης είναι και ο Τζάστιν Τζένκινς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!