Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Fanny Eaton: Αφιερωμένο στη μούσα από τη Τζαμάικα στο doodle της Google
[Lifo]: Fanny Eaton: Αφιερωμένο στη μούσα από τη Τζαμάικα στο doodle της Google

[Lifo]: Fanny Eaton: Αφιερωμένο στη μούσα από τη Τζαμάικα στο doodle της Google

Η Fanny Eaton αποτέλεσε έμπνευση για μια μυστική κοινότητα ανερχόμενων καλλιτεχνών, των Προραφαηλιτών

H Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στην Fanny Eaton, το μοντέλο από τη Τζαμάικα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες του 19ου αιώνα.

Η Fanny Eaton υπήρξε υπέρτατο μοντέλο στη δεκαετία του 1860 για σπουδαίους Άγγλους ζωγράφους, οι οποίοι επεδίωκαν να επαναπροσδιορίσουν τα βικτωριανά πρότυπα της ομορφιάς.

Γεννήθηκε ως Fanny Matilda Antwistle στο Σάρεϊ, στην Τζαμάικα, στις 13 Ιουλίου 1835, και μετακόμισε με τη μητέρα της στη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια της Βικτωριανής Εποχής.

Όταν ήταν στα 20 της, άρχισε να ποζάρει για πολλούς ζωγράφους της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και σύντομα κέρδισε το ενδιαφέρον μιας μυστικής κοινότητας ανερχόμενων καλλιτεχνών, των Προραφαηλιτών.

Το καλλιτεχνικό ντεμπούτο της έγινε στον πίνακα Simeon Soloman με τίτλο «The Mother Of Moses», ο οποίος εκτέθηκε το 1860 στη Βασιλική Ακαδημία, με το μοντέλο να ποζάρει ακόμα και για τους Dante Gabriel Rossetti, John Everett Millais και Rebecca Soloman.

Αναδείχθηκε ως το μοντέλο με την απόλυτη ομορφιά και έγινε το επίκεντρο της προσοχής σε μια εποχή όπου ακόμα οι μαύροι ήταν στο περιθώριο και συχνά είχαν αρνητικό πρόσημο στη βικτωριανή τέχνη.

Το έργο του John Everett Millais «Jephthah», το 1867, πιστεύεται ότι χαρακτηρίζει την τελευταία παρουσία της σε πίνακα ζωγραφικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!