Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: «Fake news» η παρακολούθηση ελληνικών υποβρυχίων από την Τουρκία
[Lifo]: «Fake news» η παρακολούθηση ελληνικών υποβρυχίων από την Τουρκία

[Lifo]: «Fake news» η παρακολούθηση ελληνικών υποβρυχίων από την Τουρκία

Δεν προκύπτει ότι το υποβρύχιο που προβλήθηκε στα τουρκικά ΜΜΕ ανήκει στον ελληνικό στόλο

Fake news αποτελεί το βίντεο που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζοντας πως τα «αόρατα» υποβρύχια του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούνταν από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας κατά το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Hellas Journal, η Άγκυρα φαίνεται ότι ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την αποκάλυψη ότι κατά το το διάστημα της προηγούμενης εξόδου του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια, γεγονός που σημείωσε προσφάτως και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε μια προσπάθεια να διαψεύσουν το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου φωτογραφίες τις οποίες τους διοχέτευσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και μεταδίδουν ότι «αποδείχθηκε ότι τα ελληνικά υποβρύχια, για τα οποία λέχθηκε ότι ήταν “αόρατα” και “παρακολουθούσαν όλες τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο χωρίς να εντοπιστούν”, ότι βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση του Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων. Οι φωτογραφίες των υποβρυχίων υποτίθεται ότι καταρρίπτουν την εντύπωση που προσπάθησε να δημιουργήσει η Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Hellas Journal, δεν προκύπτει από κανένα σημείο του βίντεο ότι το εικονιζόμενο υποβρύχιο ανήκει στον ελληνικό στόλο. Μάλιστα στρατιωτικές πηγές από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι πρόκειται για fake news που αποσκοπούν σε τόνωση του ηθικού στο εσωτερικό της Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!