Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Έξι ελληνικά πανεπιστήμια στα 900 καλύτερα του κόσμου- Στην κατάταξη του National Taiwan University
[Lifo]: Έξι ελληνικά πανεπιστήμια στα 900 καλύτερα του κόσμου- Στην κατάταξη του National Taiwan University

[Lifo]: Έξι ελληνικά πανεπιστήμια στα 900 καλύτερα του κόσμου- Στην κατάταξη του National Taiwan University

Το ΕΚΠΑ στην υψηλότερη θέση της κατάταξης μεταξύ των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων

Συνολικά έξι ελληνικά πανεπιστήμια εντάχθηκαν στην κατάταξη με τα 900 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, την οποία καταρτίζει το National Taiwan University.

Τα πέντε από τα έξι ελληνικά πανεπιστήμια βελτίωσαν τις θέσεις τους, σε σύγκριση με το 2019, ενώ το ΕΚΠΑ είναι το ελληνικό ίδρυμα που βρίσκεται ψηλότερα στον διεθνώς αναγνωρισμένο πίνακα κατάταξης «Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities». Η αξιολόγηση βασίζεται αποκλειστικά στις επιστημονικές δημοσιεύσεις των καθηγητών και ερευνητών των πανεπιστημίων και στην απήχηση που αυτές έχουν στην διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι στη θέση 206 της κατάταξης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην θέση 362, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη θέση 492, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη θέση 499 και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις θέσεις 501-550. Τέλος στην κατάταξη, χωρίς αλλαγή στη θέση του, περιλαμβάνεται και το Πανεπιστήμιο Πατρών (θέσεις 701-750).

Πέρα από τη συνολική λίστα, το National Taiwan University συντάσει κατατάξεις σε 6 ευρύτερα επιστημονικά πεδία και σε 24 συγκεκριμένα επιστημονικά αντικείμενα.

Το ΕΚΠΑ συμπεριλήφθηκε στα κορυφαία πανεπιστήμια στα πέντε από τα έξι επιστημονικά πεδία και μεταξύ άλλων στο πεδίο της Ιατρικής είναι στην 123η θέση, στις επιστήμες της ζωής είναι στη 236η θέση και στις φυσικές επιστήμες στη 243η θέση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!