Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η Εβδομάδα Μόδας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια – Όσα αλλάζουν στις επιδείξεις
[Lifo]: Η Εβδομάδα Μόδας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια – Όσα αλλάζουν στις επιδείξεις

[Lifo]: Η Εβδομάδα Μόδας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια – Όσα αλλάζουν στις επιδείξεις

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχουν πολλά που πρέπει να επανεξεταστούν στις Εβδομάδες Μόδας»

Η Fern Mallis είναι η γυναίκα που πριν από 27 χρόνια «εμπνεύστηκε» την Εβδομάδα Μόδας ώστε οι αγοραστές να μαθαίνουν τα επόμενα βήματα της βιομηχανίας μέσα από μια ενιαία παρουσίαση.

Ωστόσο από το 1993 έχουν αλλάξει πολλά. Η Mallis, που έχει δημιουργήσει Fashion Weeks για διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, λέει δηλώνει σήμερα πως «τώρα είναι η ώρα να ταράξουμε τα πράγματα και να επανακαθορίσουμε τα πάντα».

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι ο πιο πρόσφατος λόγος για να αναρωτηθούμε αν μια εβδομάδα με συνεχείς επιδείξεις μόδας συνεχίζει να λειτουργεί, αλλά δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, καθώς όπως σημειώνει το περιοδικό Forbes, «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχουν πολλά που πρέπει να επανεξεταστούν στην Εβδομάδα Μόδας».

Ομάδα ανεξάρτητων σχεδιαστών κατέθεσε μια πρόταση που ονομάζεται «Rewiring Fashion», όπου εξηγεί πως το μακρύ χρονικό διάστημα από την επίδειξη μόδας μέχρι να φτάσουν τα προϊόντα στα καταστήματα ουσιαστικά απομακρύνει τους καταναλωτές, που έχουν συνηθίσει στην άμεση παραγωγή.

Επίσης, οι κύκλοι της μόδας είναι εντελώς ασυντόνιστοι με τις πραγματικές εποχές.

Τέλος, δαπανώνται τεράστια χρηματικά ποσά και πολύς χρόνος για ταξίδια σε Εβδομάδες Μόδας στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του κόσμου, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!