Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Eurostat: Tο 48% των Ελλήνων δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε απροσδόκητα έξοδα
[Lifo]: Eurostat: Tο 48% των Ελλήνων δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε απροσδόκητα έξοδα

[Lifo]: Eurostat: Tο 48% των Ελλήνων δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε απροσδόκητα έξοδα

Το 48% των Ελλήνων δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε έκτακτα οικονομικά έξοδα μεταξύ των οποίων ακόμα και οι κηδείες, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat

Ένα στα τρία άτομα στην Ευρώπη αδυνατεί να ανταποκριθεί σε απροσδόκητα οικονομικά έξοδα, αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες , σχεδόν ένας στους τρις πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει απροσδόκητα οικονομικά έξοδα (32%) το 2019.

Τα έξοδα δε, στα οποία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν περιελάμβαναν μεταξύ άλλων το κόστος για μία χειρουργική επέμβαση, κηδεία, αντικατάσταση πλυντηρίου ή αυτοκινήτου.

Η ικανότητα διαχείρισης απροσδόκητων δαπανών έχει βελτιωθεί σημαντικά ωστόσο, από το 2012, οπότε και είχε σημειωθεί το ύψιστο ποσοστό της τάξης του 40%.

Σε χειρότερη θέση οι μονογονεϊκές οικογένειες

Η κρίση του κορωνοϊού και η απώλεια εισοδημάτων, κάνει πλέον ζωτικής σημασίας την ικανότητα αντιμετώπισης απροσδόκητων οικονομικών δαπανών.

Τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα οικονομικά έξοδα αναφέρθηκαν στα νοικοκυριά του ενός ατόμου: το 40% των ατόμων αυτών δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν απροσδόκητα οικονομικά έξοδα ενώ το ποσοστό αυξάνεται, φτάνοντας στο 56% για όσους μένουν μόνοι και έχουν παιδιά.

Υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν για ανύπαντρες μητέρες (43%) ενώ αντίστοιχα στην περίπτωση των ανδρών το ποσοστό είναι χαμηλότερο, στο 36%.

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά αδυναμίας ανταπόκρισης στα έκτακτα οικονομικά έξοδα καταγράφηκαν σε νοικοκυριά με δύο ενήλικες: το 25% δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει απροσδόκητα οικονομικά έξοδα, το 28% είχαν ένα εξαρτώμενο μέλος (παιδί) και 26% αυτών είχαν δύο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!