Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Eurogroup: Θα συνεχιστεί η δημοσιονομική στήριξη της οικονομίας
[Lifo]: Eurogroup: Θα συνεχιστεί η δημοσιονομική στήριξη της οικονομίας

[Lifo]: Eurogroup: Θα συνεχιστεί η δημοσιονομική στήριξη της οικονομίας

«Πρόωρη απόσυρση της στήριξης θα έθετε σε κίνδυνο την εύθραυστη ανάκαμψη»

Το Eurogroup δεσμεύθηκε να συνεχιστεί η δημοσιονομική στήριξη, προκειμένου να «συνέλθει» η ευρωπαϊκή οικονομία από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Σήμερα, Παρασκευή, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεδρίασαν στο Βερολίνο, για πρώτη φορά διά ζώσης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. «Δεν θα υπάρξει ξαφνικό φρενάρισμα, η συνολική δημοσιονομική πολιτική θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

Αν και οι υπουργοί Οικονομικών δεν δεσμεύθηκαν για επιπλέον κονδύλια- πέραν των τεράστιων ποσών που έχουν ήδη υποσχεθεί- έκαναν σαφές ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομική αυστηροποίηση σύντομα, όπως και ότι θα «κρατήσουν το πόδι στο γκάζι» για όσο χρειαστεί.

«Σε ό,τι αφορά στη δημοσιονομική στάση για το 2021, δεδομένου του υψηλού επιπέδου αβεβαιότητας σήμερα, μια πρόωρη απόσυρση της στήριξης θα έθετε σε κίνδυνο την εύθραυστη ανάκαμψη», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι. «Αν κάνουμε λάθος εκτίμηση για αυτό, κινδυνεύουμε να βλάψουμε την ευρωπαϊκή οικονομία», προειδοποίησε.

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν εκτιμά πως η οικονομία της ΕΕ θα συρρικνωθεί κατά 8,3% φέτος- ποσοστό άνευ προηγουμένου- έπειτα από την ανάπτυξη της τάξεως του 1,5% που κατέγραψε το 2019, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας.

Τέλος, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξέφρασαν στήριξη για την προώθηση πρωτοβουλιών που έχουν καθυστερήσει, όπως η τραπεζική ένωση της ΕΕ, που δεν διαθέτει ακόμη κοινό σύστημα εγγύησης καταθέσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!