Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Η Άννα- Βασιλική Καραπαναγιώτου νέα διευθύντρια
[Lifo]: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Η Άννα- Βασιλική Καραπαναγιώτου νέα διευθύντρια

[Lifo]: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Η Άννα- Βασιλική Καραπαναγιώτου νέα διευθύντρια

Αναλαμβάνει διευθύντρια, μετά τη συνταξιοδότηση της Μαρίας Λαγογιάννη

Η Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου αναλαμβάνει διευθύντρια στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο , μετά τη συνταξιοδότηση της Μαρίας Λαγογιάννη- Γεωργακαράκου.

Η κ. Καραπαναγιώτου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας μεταβαίνει από τη διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας- το οποίο το 2016 βραβεύθηκε από το European Museum Forum- στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Χθες, Δευτέρα, ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Ελλείποντος Προϊσταμένου στο ΕΑΜ έως ότου ολοκληρωθεί η τυπική διοικητή διαδικασία της τοποθέτησής της ως προϊσταμένης του. «Υπάρχει πολύ όρεξη για δουλειά. Νέα εποχή, νέες προκλήσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

H έμπειρη αρχαιολόγος- επικεφαλής στην ανασκαφή στο Ιερό του Διός στο Λύκαιον Όρος- θα συνεχίσει να είναι για κάποιο διάστημα και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Liberal. Το πρώτο βήμα για την ανάληψη των νέων καθηκόντων της έγινε χθες, με μακρά ενημέρωση από την προκάτοχό της, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Η Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτου είναι δρ. αρχαιολόγος. Απόφοιτη του αμερικανικού κολλεγίου θηλαίων Pierce College, σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και, στη συνέχεια, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κλασική Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2002 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ. Έχει λάβει υποτροφίες από διεθνείς ερευνητικούς φορείς και έχει πραγματοποιήσει έρευνα σε επιστημονικές βιβλιοθήκες του Λονδίνου, του Βερολίνου και της Οξφόρδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!