Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Εθνική Λυρική Σκηνή: Επανεκκίνηση με «Μαντάμα Μπατερφλάι» και 30% πληρότητα
[Lifo]: Εθνική Λυρική Σκηνή: Επανεκκίνηση με «Μαντάμα Μπατερφλάι» και 30% πληρότητα

[Lifo]: Εθνική Λυρική Σκηνή: Επανεκκίνηση με «Μαντάμα Μπατερφλάι» και 30% πληρότητα

Η παραγωγή της «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Πουτσίνι σηματοδοτεί την «επανεκκίνηση» της Λυρικής έπειτα από 7 μήνες.

Επτά μήνες μετά το κλείσιμο των θεατρικών και μουσικών σκηνών της Ελλάδας, η Εθνική Λυρική Σκηνή ξεκίνησε και πάλι τις παραστάσεις της χθες το βράδυ με την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης όπερας «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Πουτσίνι.

Τηρώντας πιστά όλες τις οδηγίες της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και με 30% πληρότητα θέσεων, η παραγωγή της «Μαντάμα Μπατερφλάι» σηματοδοτεί την «επανεκκίνηση» της Λυρικής, με την ελπίδα η δύσκολη χειμερινή σεζόν που ξεκινά να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερο πολιτισμό και τέχνη, πάντα με ασφάλεια.

Όπως αναφέρει και η ανάρτηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Facebook:

«Έπειτα από επτά μήνες σιωπής και αναμονής, η αυλαία σηκώθηκε ξανά, το κοινό έλαβε θέσεις στην πλατεία και τα θεωρεία και ο μαέστρος Λουκάς Καρυτινός έδωσε το σήμα για την επανεκκίνηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη Μαντάμα Μπατερφλάι του Πουτσίνι, χθες το βράδυ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο Ερμονέλα Γιάχο έδωσε μια συγκλονιστική ερμηνεία ως Μπατερφλάι, με τον Δημήτρη Πακσόγλου στον ρόλο του Πίνκερτον. Μαζί τους καταξιωμένοι και ανερχόμενοι σολίστες, όπως η Χρυσάνθη Σπιτάδη, ο Νίκος Κοτενίδης κ.ά.

Παρότι η πληρότητα της αίθουσας ήταν στο 30% (τηρώντας τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19), το χειροκρότημα του κοινού ήταν θερμό και μεγάλο σε διάρκεια.

Μια εξαιρετική αρχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!