Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Αιθιοπία: «Στρατεύματα του Τιγκρέ βομβάρδισαν την πρωτεύουσα της Ερυθραίας»
[Lifo]: Αιθιοπία: «Στρατεύματα του Τιγκρέ βομβάρδισαν την πρωτεύουσα της Ερυθραίας»

[Lifo]: Αιθιοπία: «Στρατεύματα του Τιγκρέ βομβάρδισαν την πρωτεύουσα της Ερυθραίας»

Πάνω από 14.500 άνθρωποι έχουν καταφύγει στο Σουδάν

Ο ηγέτης της πολιτείας Τιγκρέ της Αιθιοπίας δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι δυνάμεις του βομβάρδισαν το αεροδρόμιο στην Ασμάρα, την πρωτεύουσα της Ερυθραίας, χθες βράδυ.

Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες διπλωματών, σηματοδοτώντας σημαντική κλιμάκωση της σύγκρουσης που μαίνεται εδώ και δώδεκα ημέρες στην Αιθιοπία. Τη Δευτέρα, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε πως εκατοντάδες άνθρωποι σφαγιάστηκαν στην πόλη Μάι Καντέρα του Τίγκρε στις 9 Νοεμβρίου. Το ειδικό τμήμα του Οργανισμού (Crisis Evidence Lab) επαλήθευσε φρικτές φωτογραφίες και βίντεο από σώματα σκορπισμένα σε όλη την πόλη και τραυματίες που μεταφέρονταιν με φορεία

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Άμπι Άχμεντ ανέπτυξε τον στρατό εναντίον των καλά εκπαιδευμένων τοπικών στρατευμάτων στις 4 Νοέμβριου, αφού κατηγόρησε τις συγκεκριμένες ότι επιτέθηκαν σε ομοσπονδιακή στρατιωτική βάση. Η κυβέρνηση της Ερυθραίας αρνείται πως έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στη σύρραξη.

Ο Ντεμπετσιόν Γκεμπρεμάικλ, πρόεδρος του Τιγκρέ, διεμήνυσε ότι οι δυνάμεις του μάχονται εναντίον των ομοσπονδιακών στρατευμάτων της Ερυθραίας σε «πολλά μέτωπα» τις τελευταίες ημέρες. Χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες περιοχές, υποστήριξε ότι οι δυνάμεις της Ερυθραίας έχουν αναπτυχθεί και μάχονται κατά μήκος των συνόρων της Αιθιοπίας.

Πριν δύο χρόνια, η Ερυθραία και η Αιθιοπία είχαν υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία, αλλά η κυβέρνηση του προέδρου Ισάιας Αφεουέρκι παραμένει εχθρική απέναντι στην ηγεσία του Τιγκρέ εξαιτίας του ρόλου της στον πόλεμο της περιόδου 1998-2000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!