Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Εταιρείες και αθλητές απαρνιούνται τον εμπνευστή του Crossfit – Για την ανάρτηση «Floyd-19»
[Lifo]: Εταιρείες και αθλητές απαρνιούνται τον εμπνευστή του Crossfit – Για την ανάρτηση «Floyd-19»

[Lifo]: Εταιρείες και αθλητές απαρνιούνται τον εμπνευστή του Crossfit – Για την ανάρτηση «Floyd-19»

Ανεπιθύμητος ο εγκέφαλος πίσω από το Crossfit, Γκρεγκ Γκλάσμαν

Εταιρείες αθλητικών ειδών και αθλητές παίρνουν θέση μετά την ανάρτηση του Γκρεγκ Γκλάσμαν, εμπνευστή του Crossfit, για τον Τζορτζ Φλόιντ.

Την ώρα που ολόκληρος ο κόσμος καλεί σε αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, ο Γκρεγκ Γλασμαν, CEΟ της αυτοκρατορίας του Crossfit ανάρτησε στο Twitter «FLOYD-19», απαντώντας σε έναn οργανισμό που είπε ότι ο ρατσισμός ήταν ζήτημα δημόσιας υγείας.

Ο Γκλάσμαν έχει πλέον ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι το CrossFit «δεν θα υπερασπιστεί τον ρατσισμό». Αλλά είναι πλέον αργά.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν όταν το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έγραψε στο Twitter ότι «ο ρατσισμός είναι ζήτημα δημόσιας υγείας».

Σε απάντηση, ο Γκλάσμαν έγραψε «FLOYD-19» κατ’ αντιστοιχία της νόσου του κορωνοϊού Covid-19.

Οι οργισμένες αντιδράσεις ήταν άμεσες.

Ο Γκλασμαν αργότερα ζήτησε συγγνώμη στη επίσημη σελίδα του CrossFit, λέγοντας «Εγώ, το CrossFit HQ και η κοινότητα CrossFit δεν θα υποστηρίξω τον ρατσισμό. Έκανα ένα λάθος με τις λέξεις που επέλεξα χθες. Η καρδιά μου λυπάται βαθιά για τον πόνο που προκάλεσε. Ήταν λάθος, όχι ρατσιστικό αλλά λάθος»

«Ο Φλόιντ είναι ήρωας της μαύρης κοινότητας και όχι μόνο θύμα. Θα έπρεπε να είμαι ευαίσθητος σε αυτό. Ζητώ συγνώμη» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο αντίκτυπος

Μετά την ανάρτηση του Γκλάσμαν για τον Φλόιντ, εκατοντάδες συνεργαζόμενα γυμναστήρια έχουν αφαιρέσει το CrossFit από την επωνυμία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!