Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Εσθονία: Σάλος με τα ομοφοβικά σχόλια του υπ. εσωτερικών- Αφήστε τους Εσθονούς γκέι να πάνε στη Σουηδία
[Lifo]: Εσθονία: Σάλος με τα ομοφοβικά σχόλια του υπ. εσωτερικών- Αφήστε τους Εσθονούς γκέι να πάνε στη Σουηδία

[Lifo]: Εσθονία: Σάλος με τα ομοφοβικά σχόλια του υπ. εσωτερικών- Αφήστε τους Εσθονούς γκέι να πάνε στη Σουηδία

Σφοδρές αντιδράσεις από το ομοφοβικό παραλήρημα του Εσθονού υπουργού Εσωτερικών

Αφήστε τους Εσθονούς ομοφυλόφιλους , να πάνε στη Σουηδία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών στης Εσθονίας , προκαλώντας αντιδράσεις για τα ομοφοβικά του σχόλια.

Ο Mart Helme, σημερινός υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας και ένας από τους ηγέτες του κυβερνώντος λαϊκιστικού Λαϊκού Κόμματος της Εσθονίας (EKRE), τόνισε σε συνέντευξή του στην ρωσική έκδοση της Deutsche Welle, ό,τι η στάση του απέναντι στους ομοφυλόφιλους δεν είναι φιλική.

Πρόσθεσε δε ότι Εσθονοί ομοφυλόφιλοι θα ήταν καλύτερα να πάνε στη Σουηδία.

Ερωτώμενος μεταξύ άλλων, σχετικά με την πρόταση του κόμματός του να διεξαγάγει δημοψήφισμα για τον ορισμό του γάμου στην Εσθονία το 2021, ο ίδιος απάντησε πως η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ηθική.

Το EKRE θέλει να ορίσει τον γάμο ως ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, στο εσθονικό σύνταγμα και προτείνει αυτό να γίνει με δημοψήφισμα.

«Αυτό το (δημοψήφισμα) είναι σημαντικό για ολόκληρο το έθνος, γιατί χωρίς γάμο, χωρίς γυναίκες και άνδρες να έχουν παιδιά, δεν υπάρχει μέλλον. Είναι τόσο σαφές σε όλους και η απάντησή μας είναι πολύ απλή. Είμαστε υπέρ του να προσδιορίσουμε με σαφήνεια και καθαρότητα στη νομοθεσία: ο γάμος είναι μια ένωση μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα και μόνο αυτό», είπε o Helme.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!