Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: ESM: Εκταμίευση 644 εκατ. ευρώ- Ρέγκλινγκ: Κρίσιμο να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις
[Lifo]: ESM: Εκταμίευση 644 εκατ. ευρώ- Ρέγκλινγκ: Κρίσιμο να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις

[Lifo]: ESM: Εκταμίευση 644 εκατ. ευρώ- Ρέγκλινγκ: Κρίσιμο να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις

Ο ESM ανακοινωσε ότι θα εκταμιεύσει 644 εκατομμύρια ευρώ προς την Ελλάδα

Είναι κρίσιμο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, με αφορμή την ανακοίνωση του ESM για την εκταμίευση 644 εκατομμυρίων ευρώ προς τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε ότι μεταβιβάζει στην Ελλάδα 644,42 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα. Είχε προηγηθεί το «πράσινο φως» του Eurogroup για την εκταμίευση.

Παράλληλα, το συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αποφάσισε την κατάργηση της προσαύξησης του επιτοκίου για το δάνειο του 2012, για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 17 Ιουνίου 2020. Πρόκειται για ένα από τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί το 2018 για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η απόφαση αυτή αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση ύψους 103,64 εκατομμυρίων ευρώ για τη χώρα μας.

«Θα είναι κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της και να τις εντατικοποιήσει σε τομείς όπως ο χρηματοπιστωτικός», δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. «Αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να υποστηριχθεί περαιτέρω η οικονομική ανάκαμψη, να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα της οικονομίας, όπως και η μακροπρόθεση οικονομική προοπτική της χώρας», συμπλήρωσε.

Στις δηλώσεις του, ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε ότι, όπως επιβεβαίωσε το Eurogroup του Ιουνίου, η ελληνική κυβέρνηση έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη συγκεκριμένων μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!