Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Η ερώτηση που δεν μπορεί να απαντήσει η Φον ντερ Λάιεν: Δεν ξέρει πότε θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
[Lifo]: Η ερώτηση που δεν μπορεί να απαντήσει η Φον ντερ Λάιεν: Δεν ξέρει πότε θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

[Lifo]: Η ερώτηση που δεν μπορεί να απαντήσει η Φον ντερ Λάιεν: Δεν ξέρει πότε θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

«Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν μπορώ να απαντήσω αυτή την ερώτηση»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δέχεται αρκετές επικρίσεις για τα εμβόλια του κορωνοϊού, αλλά φαίνεται πως- σε ένα θέμα- δεν διαφέρει από αρκετούς άλλους Ευρωπαίους πολίτες: δεν ξέρει πότε θα εμβολιαστεί η ίδια.

«Αυτή είναι μια καλή ερώτηση», απάντησε γελώντας προς το τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε σε 10 ευρωπαϊκούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς. «Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή. Είμαστε… όχι δεν ξέρω», συμπλήρωσε και γέλασε ξανά. «Πρέπει να παραδεχθώ ότι εν μπορώ να απαντήσω αυτή την ερώτηση, πότε θα εμβολιαστώ», συμπλήρωσε.

Συνεργάτης πήγε να της θυμίσει ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ ακολουθούν τους κανονισμούς που ισχύουν στο Βέλγιο για τον εμβολιασμό, αλλά ήδη η ίδια είχε αρχίσει να το εξηγεί. «Είμαστε υπό το πλάνο των βελγικών αρχών. Οπότε, ειλικρινά, θα πρέπει να ρωτήσω».

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι αποφασίστηκε, με έγκριση του Γιοχάνες Χαν- του Επιτρόπου Προϋπολογισμού και Διοίκησης που επιβλέπει τη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού- να ακολουθηθούν οι εθνικοί κανόνες του Βελγίου. Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Βέλγιο δεν έχει δώσει προτεραιότητα σε πολιτικούς αξιωματούχους στον πρώτο γύρο των εμβολιασμών.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ακολουθήσει δύο «δρόμους» σε αυτό το ζήτημα. Σε κάποια κράτη οι ηγέτες εμβολιάστηκαν πρώτοι- όπως στην Ελλάδα- προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα στους πολίτες για την ασφάλεια των εμβολίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!