Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ερντογάν σε Μέρκελ: Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό πρέπει να αναθεωρηθεί
[Lifo]: Ερντογάν σε Μέρκελ: Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό πρέπει να αναθεωρηθεί

[Lifo]: Ερντογάν σε Μέρκελ: Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό πρέπει να αναθεωρηθεί

Την αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό ζήτησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την τουρκική προεδρία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στην Άνγκελα Μέρκελ σήμερα ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Άγκυρας δεν λειτουργεί και πρέπει να αναθεωρηθεί.

Το γεγονός ανέφερε η τουρκική προεδρία. Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες ο Ερντογάν είπε επίσης στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι η συμφωνία με τη Ρωσία για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, έχει ως στόχο να προστατευθούν οι άμαχοι και οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί.

«Ο πρόεδρός μας ενημέρωσε τη Μέρκελ, τηλεφωνικά, για τη συμφωνία με τη Ρωσία για το Ιντλίμπ, σημειώνοντας ότι θα προστατεύσει τους πολίτες και τους Τούρκους στρατιώτες και θα διασφαλίσει την περιφερειακή σταθερότητα.

Ζήτησε επίσης την αναθεώρηση της μεταναστευτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, δεδομένου ότι οι προηγούμενες συμφωνίες δεν λειτουργούν πλέον», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τουρκική κυβέρνηση.

Ερντογάν: Τα τουρκικά στρατιωτικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ θα μείνουν ως έχουν

Οι στρατιωτικές θέσεις παρατήρησης της Τουρκίας στην Ιντλίμπ της Συρίας θα διατηρήσουν το τρέχον καθεστώς τους βάσει της ρωσο-τουρκικής εκεχειρίας, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανέφερε σήμερα το γραφείο του, και πρόσθεσε πως η συμφωνία έθεσε τις βάσεις για μια εξομάλυνση της περιοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!