Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Εργαζόμενοι ΕΣΥ: «Δεν βγαίνει» το πλάνο για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού
[Lifo]: Εργαζόμενοι ΕΣΥ: «Δεν βγαίνει» το πλάνο για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού

[Lifo]: Εργαζόμενοι ΕΣΥ: «Δεν βγαίνει» το πλάνο για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό

Με αρκετές καθυστερήσεις φέρεται ότι θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό περίπου του 70% του πληθυσμού της χώρας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, έντονος προβληματισμός επικρατεί στους εργαζόμενους του συστήματος υγείας που «βλέπουν» σχεδόν αδύνατον να επιτευχθεί ο στόχος της επιχείρησης Ελευθερίας, κάνουν λόγο για ελλείψεις προσωπικού, ενώ εκτιμούν πως εξαιτίας της επιχείρησης των εμβολιασμών θα υποβαθμιστούν οι υπόλοιπες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Το χρονοδιάγραμμα και οι καθυστερήσεις

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, Ηλία Σιώρα το χρονοδιάγραμμα για τους εμβολιασμούς «δεν βγαίνει». Όπως δήλωσε στο ethnos.gr, για να επιτευχθεί η ανοσία στα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να χορηγηθούν 15 εκατ. δόσεις (75% του πληθυσμού Χ 2) σε 1.048 εμβολιαστικά κέντρα.

«Τηρώντας τις οδηγίες (15 λεπτά ανά άτομο) και με 14ωρη λειτουργία (διπλοβάρδια) ακόμα και με 7 μέρες λειτουργίας τη βδομάδα, μπορούν να γίνονται περίπου 85.000 εμβολιασμοί maximum την ημέρα πανελλαδικά. (Για την ώρα έχουμε προμηθευτεί περίπου 90.000). Η ανοσία θα επιτευχθεί σε 176 μέρες (15.000.000/85.000) με τις πιο άριστες προϋποθέσεις και με το πιο ιδανικό σενάριο. Αδύνατον με τα σημερινά δεδομένα», εξήγησε και πρόσθεσε: «Εκτός από τον αριθμό των εμβολίων πρέπει να υπολογιστεί και ο αριθμός προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί κ.λπ. προσωπικό) για τη διεκπεραίωση του τεράστιου έργου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!