Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Έρευνα: Οι δημοφιλέστερες περιοχές για ενοικίαση και αγορά κατοικίας το 2020, σε Αττική και Θεσσαλονίκη
[Lifo]: Έρευνα: Οι δημοφιλέστερες περιοχές για ενοικίαση και αγορά κατοικίας το 2020, σε Αττική και Θεσσαλονίκη

[Lifo]: Έρευνα: Οι δημοφιλέστερες περιοχές για ενοικίαση και αγορά κατοικίας το 2020, σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Για ποιες περιοχές εκτοξεύθηκε το ενδιαφέρον

Η περιοχή Αμπελόκηποι- Πεντάγωνο ήταν το 2020 η πιο δημοφιλής για ενοικίαση κατοικίας, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η πλατφόρμα αγγελιών ακινήτων Spitogatos, με βάση τις αναζητήσεις.

Τις πιο δημοφιλείς περιοχές για ενοικίαση κατοικίας στην Αττική το 2020 συμπληρώνουν το Παγκράτι, ο Νέος Κόσμος, η περιοχή Κολωνάκι- Λυκαβηττός και τα Πετράλωνα.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά κατοικίας, η δημοφιλέστερη περιοχή στην Αττική το 2020 ήταν το «Κολωνάκι- Λυκαβηττός», όπως είναι καταχωρημένη στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Άλλες περιοχές στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες αναζητήσεις για κατοικίες προς πώληση ήταν οι Αμπελόκηποι-Πεντάγωνο, το Παγκράτι, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και η Κυψέλη.

Στη Θεσσαλονίκη από την άλλη, υπάρχει απόλυτη ταύτιση στις πιο δημοφιλείς περιοχές τόσο για ενοικίαση όσο και για αγορά κατοικίας: το κέντρο και η Τούμπα βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των ενδιαφερόμενων ενοικιαστών και αγοραστών.

Σε ποιες περιοχές εκτοξεύθηκε το ενδιαφέρον

Αναφορικά με τις περιοχές στις οποίες παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση στη ζήτηση κατοικίας προς ενοικίαση, βάσει των αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο του Spitogatos, το ενδιαφέρον εκτοξεύθηκε σε κάποιες περιοχές εκτός του δήμου Αθηναίων, όπως το Σούνιο (+47%), τα Βίλια (+45%), η Κερατέα (+44%), τα ‘Ανω Λιόσια (43%) και το Μαρκόπουλο (+42%).

Στη Θεσσαλονίκη, σε ελάχιστες περιοχές αυξήθηκε το ενδιαφέρον για ενοικίαση κατοικίας, με πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις την Πυλαία (+7%) και την Καλαμαριά (7%), ενώ η ζήτηση έμεινε σταθερή στην Τούμπα.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα του Spitogatos, την περασμένη χρονιά αυξήθηκε η δημοφιλία των δυτικών προαστίων της Αττικής ως εξεταζόμενη περιοχή για αγορά ακινήτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!