Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Εποχική γρίπη και κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την «συνύπαρξη» των δύο ιών
[Lifo]: Εποχική γρίπη και κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την «συνύπαρξη» των δύο ιών

[Lifo]: Εποχική γρίπη και κορωνοϊός: Το καλό και το κακό σενάριο για την «συνύπαρξη» των δύο ιών

Καταλύτης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας φέρεται ότι θα είναι η εποχική γρίπη

Η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, αναμένεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, να μπει σε νέα φάση με την επερχόμενη εμφάνιση του ιού της γρίπης από το φθινόπωρο στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, το καλό σενάριο για την εξέλιξη της επιδημίας είναι να εκδηλώνονται συνεχή κύματα μικρής ή μέτριας έντασης μέχρι και την ερχόμενη άνοιξη. Το αρνητικό είναι να προκύψει ένα «σαρωτικό» κύμα μέχρι τον Νοέμβριο. Και στα δύο σενάρια καταλύτης φέρεται ότι θα είναι η εποχική γρίπη.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει σταθεροποιηθεί ο ρυθμός εξέλιξης της επιδημίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς η είσοδος στο φθινόπωρο γίνεται με καλύτερους όρους, αλλά κι επειδή καταφέραμε να περιορίσουμε το δεύτερο κύμα της επιδημίας, που συνέπεσε μέσα στην τουριστική σεζόν», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Δημήτρης Παρασκευής.

«Τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουν δείξει ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη διασπορά του SARS-CoV-2 και στην εξέλιξη της επιδημίας. Τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, δεν αποτελούν περιβάλλον πρόσφορο για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!