Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Επιστροφή στα θρανία για πάνω από 8 στους 10 μαθητές δημοτικού – Νέες κινητοποίησεις από τη ΔΟΕ
[Lifo]: Επιστροφή στα θρανία για πάνω από 8 στους 10 μαθητές δημοτικού – Νέες κινητοποίησεις από τη ΔΟΕ

[Lifo]: Επιστροφή στα θρανία για πάνω από 8 στους 10 μαθητές δημοτικού – Νέες κινητοποίησεις από τη ΔΟΕ

Πάνω από 8 στους 10 μαθητές δημοτικού επέστρεψαν στα θρανία με την ομοσπονδία των δασκάλων να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «φέρνει την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω»

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η συμμετοχή μαθητών δημοτικών και νηπιαγωγείων κατά την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας τους, ενώ για νέες κινητοποιήσεις ενημέρωσε η ΔΟΕ.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση στοιχεία που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας και που έχουν συλλεχθεί μέχρι χθες, η προσέλευση στα δημοτικά ανήλθε στο 81,98% και στα νηπιαγωγεία στο 69,07%.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση των μικρών μας μαθητών και πάλι στις σχολικές τάξεις», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμεως.

«Υπό την καθοδήγηση των ειδικών της υγείας, και σε αρμονική συνεργασία, τα στελέχη της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί μας και η τοπική αυτοδιοίκηση δημιουργήσαμε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον που οι γονείς εμπιστεύτηκαν και έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Κι έτσι θα συνεχίσουμε, εφαρμόζοντας τις οδηγίες και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί», σημείωσε.

ΔΟΕ: Νέες κινητοποιήσεις

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας υποστήριξε ότι η ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια δεν λειτούργησε. «Πρακτικά, ήταν αχρείαστη, λαμβάνοντας τα ποσοστά συμμετοχής των μαθητών στις τάξεις», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!