Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Επιστήμονες ελπίζουν να «επαναφέρουν» οσμές της παλιάς Ευρώπης
[Lifo]: Επιστήμονες ελπίζουν να «επαναφέρουν» οσμές της παλιάς Ευρώπης

[Lifo]: Επιστήμονες ελπίζουν να «επαναφέρουν» οσμές της παλιάς Ευρώπης

Βρετανοί ερευνητές ξεκινούν μελέτη για τις οσμές

Από το έντονο άρωμα ενός πούρου έως το απαλό άρωμα των τριαντάφυλλων, οι μυρωδιές μπορούν να μας μεταφέρουν στο παρελθόν. Τώρα, οι ερευνητές ελπίζουν να εκμεταλλευτούν τις μυρωδιές για να κάνουν ακριβώς αυτό.

Επιστήμονες, ιστορικοί και ειδικοί στην τεχνητή νοημοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται σε ένα έργο που κοστολογείται στα 2,8 εκατ. ευρώ με την ονομασία «Odeuropa», με στόχο να εντοπίσουν και ακόμη και να αναδημιουργήσουν τα αρώματα που επικρατούσαν μεταξύ του 16ου αιώνα και των αρχών του 20ού αιώνα.

«Μελετάμε εντυπα κείμενα που δημοσιεύθηκαν στην Ευρώπη από το 1500, και υπάρχουν πολλές αναφορές στη μυρωδιά, στα αρώματα από θρησκευτικές τελετές – όπως η μυρωδιά του θυμιάματος – μέχρι το άρωμα του καπνού» δήλωσε ο καθηγητής, William Tullett από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, μέλος της ομάδας Odeuropa και συγγραφέας του Smell στο Eighteenth-Century England.

Το πρώτο βήμα στο τριετές έργο, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο, θα είναι η ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης για την προβολή ιστορικών κειμένων σε επτά γλώσσες για περιγραφές αρωμάτων καθώς και για τον εντοπισμό αρωματικών αντικειμένων μέσα σε εικόνες, όπως πίνακες ζωγραφικής.

Αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη μιας διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας ευρωπαϊκών οσμών, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για τα συναισθήματα και τα μέρη με τα οποία σχετίζονται ορισμένες μυρωδιές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!