Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για την αίτηση Α21 –Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση
[Lifo]: Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για την αίτηση Α21 –Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

[Lifo]: Επίδομα παιδιού: Άνοιξε η πλατφόρμα για την αίτηση Α21 –Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Πώς υπολογίζεται το επίδομα παιδιού

Άνοιξε την Παρασκευή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση Α21, για το επίδομα παιδιού .

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση είτε στην πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης, είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ, με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet, παρόλο που δεν έχουν υποβάλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Για τη χορήγηση της δόσης του πρώτου διμήνου 2020 θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2018. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 31 Μαρτίου, ενώ η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα μείνει ανοιχτή έως τα μέσα Μαρτίου.

Το ποσό του επιδόματος παιδιού θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2020 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2018. Μετά την υποβολή φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητικής αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου της αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, αίτηση που έχει αποθηκευθεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!