Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Επιχείρηση «Ελευθερία»: Το εμβόλιο της AstraZeneca φέρνει αλλαγές στο πρόγραμμα των εμβολιασμών
[Lifo]: Επιχείρηση «Ελευθερία»: Το εμβόλιο της AstraZeneca φέρνει αλλαγές στο πρόγραμμα των εμβολιασμών

[Lifo]: Επιχείρηση «Ελευθερία»: Το εμβόλιο της AstraZeneca φέρνει αλλαγές στο πρόγραμμα των εμβολιασμών

Θα «τρέχουν» δύο παράλληλα συστήματα εμβολιασμού

Αλλαγές στην επιχείρηση «Ελευθερία», για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, φέρνει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Χθες η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε ομόφωνα ότι η χορήγηση του εμβολίου που ανέπτυξαν το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca θα χορηγηθεί σε πολίτες από 18 έως 64 ετών , μία στάση που έχουν υιοθετήσει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση θα μεσολαβεί διάστημα 12 εβδομάδων.

Οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο θα ξεκινήσουν στη χώρα μας μετά τις 12 Φεβρουαρίου, ενώ θα «τρέχουν» δύο παράλληλα συστήματα, δήλωσε χθες ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε δηλώσεις του αυτή την εβδομάδα ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι η χώρα μας περιμένει 410.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca τον Φεβρουάριο, ενώ εκείνες που αναμένονται τον Μάρτιο θα αυξηθούν σε 540.000.

Ο λόγος που αποφασίστηκε το εμβόλιο να χορηγηθεί σε άτομα 18-64 ετών είναι ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την αποτελεσματικότητά του στις ηλικίες άνω των 65 ετών, τα οποία αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Η απόφαση αναμένεται να αλλάξει μέχρι τα τέλη του μήνα, όταν θα είναι διαθέσιμα αυτά τα στοιχεία, εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση εμβολιασμών, θα αναπτυχθούν δύο παράλληλα συστήματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!